fbpx
Kanta-Häme

Kauneimmat joululaulut soivat kehitysmaiden hyväksi

Kolehti kerätään 15 maan lasten ja vammaisten auttamiseksi.
Bolivialaisen Mishel-tytön kotikylässä ei ollut yläkoulua, joten hänen oli muutettava kauas kotoa kaupunkiin. Lähetysseuran kumppanikirkon pitämästä oppilaskodista hän sai turvallisen asuinpaikan, jossa hän voi saada myös tukiopetusta ja oppia muita elämässä vaadittavia taitoja. Monet oppilaskodin tytöistä kuuluvat alkuperäiskansoihin ja ovat kotoisin hyvin köyhistä oloista.

Kauneimmat joululaulut on Suomen Lähetysseuran ja luterilaisten seurakuntien yhteinen kampanja, joka täyttää kirkot taas joulun alla.

Miljoona suomalaista kokoontuu tuhansiin eri tilaisuuksiin laulamaan niitä kaikkein rakkaimpia joululauluja. Laulu raikuu ensimmäisestä adventista loppiaiseen.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa tilaisuuksiin osallistuu vuosittain yli 5 000 laulajaa.

Ensimmäinen joululaulutilaisuus on sunnuntaina 9.12. Hämeenlinnan kirkossa pidettävä, jo perinteeksi muodostunut joululaulumaraton kello 14–20, johon voi tulla laulamaan oman aikataulunsa mukaan. Tapahtumassa on mukana paikallisia muusikoita ja kuoroja, ja se rytmittyy tunnin välien laulettavalla Maa on niin kaunis -virrellä.

Tämän lisäksi laulamaan pääsee 15:ssä eri Kauneimmat joululaulut -tilaisuudessa, joita järjestetään kaikissa seurakunnan kirkkotiloissa. Laulutilaisuuksia on sekä sunnuntaisin että arki-iltaisin. Omat laulutilaisuudet on lapsiperheille ja viittomakielistä tulkkausta tarvitseville. Kauneimmat joululaulut raikuvat myös ruotsiksi ja englanniksi.

Uutuutena seurakunta tarjoaa Kauneimmat joululaulut nuorille Poltinahon seurakuntatalossa keskiviikkona 12.12. kello 19. Tunnelman takaavat Hämeenlinnan Gospelkuoro ja nuorten bändi.

Kauppakeskus Goodmanissa on joululauluhetket perjantaina 21.12. kello 14, 15 ja 16. Konsertissa jaetaan kaikille lahjaksi lauluvihkonen, jonka voi ottaa mukaan.

Tänä vuonna Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa kerätään kolehti kehitysmaiden lasten hyväksi.

Suomen Lähetysseura tukee keräysvaroin muun muassa vammaisten lasten koulutusta ja terveydenhuoltoa ja perheväkivallan vastaista työtä sekä tyttöjen koulutusta 15 eri maassa, esimerkiksi Boliviassa, Nepalissa ja Etiopiassa.

Kolehdin voi maksaa myös tekstiviestillä. Ohjeet löytyvät lauluvihkon takakannesta. Tänä vuonna voi ensimmäistä kertaa lahjoittaa myös MobilePayllä.

Kauneimpien Joululaulujen suojelijana toimii rouva Jenni Haukio.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta

Sunnuntai 9.12.

Klo 14–20 Hämeenlinnan kirkko

Klo 14 ja 15, musiikkivieraana Linna Ensemble

Ko 16 ja 17, musiikkivieraana Kuka-kuoro, joht. Leena Aarnipuu

Klo 18 ja 19, musiikkivieraana Linna Wind Band, joht. Teemu Virtanen

Tiistaina 11.12.

Klo 18 Poltinahon seurakuntatalo: Lapsiperheiden kauneimmat joululaulut

Keskiviikko 12.12.

Klo 19 Poltinahon seurakuntatalo: Nuorten kauneimmat joululaulut

Klo 19 Vuorentaan kappeli

Torstai 13.12.

Klo 17.30 Hämeenlinnan kirkko: De vackraste julsångerna

Klo 20 Hämeenlinnan kirkko: The Greatest Christmas Carols

Sunnuntai 16.12.

Klo 16 ja 18 Hämeenlinnan kirkko

Klo 15, 17 ja 19 Vanajan kirkko

Klo 19 Rengon kirkko

Klo 17 Poltinahon seurakuntatalo: tulkkaus viittomakielelle

Tiistai 18.12.

Klo 19 Vanajan kirkko

Keskiviikko 19.12.

Klo 19 Jukolan Lintukoto

Torstai 20.12.

Klo 19 Vanajan kirkko

Menot