Kanta-Häme Hämeenlinna

Kauneimmat joululaulut soivat myös pubikierroksella, Katri Helena tapahtuman suojelija

Maailman lasten hätä on suuri, mutta sen edessä ei saa hyytyä, sanoo Kauneimpien Joululaulujen suojelija Katri Helena. Kuva: Markus Sommers
Maailman lasten hätä on suuri, mutta sen edessä ei saa hyytyä, sanoo Kauneimpien joululaulujen suojelija Katri Helena. Kuva: Markus Sommers

Kauneimmat joululaulut täyttävät kirkot tänä jouluna jo 47. kerran. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää adventtina 18 yhteislaulutilaisuutta kirkoissa ja seurakuntataloissa sekä vie joululaulut myös pubeihin.

Joululaulujen kimara käynnistyy tiistaina 10. joulukuuta Poltinahon seurakuntatalosta, jolloin lauluissa on svengaava ote. Joulun odotusta ryyditetään erilaisin maustein, esimerkiksi keskiviikkona 11. joulukuuta Poltinaholla lauletaan lapsiperheiden kauneimmat joululaulut.

Perjantaina 20. joulukuuta joululaululähettiläät kitaroineen kiertävät paikallisissa pubeissa ilahduttamassa tuopin tai pikarin ääressä istujia.

Joululaulutapahtuman päättävät kolme tilaisuutta sunnuntaina 22. joulukuuta Hämeenlinnan kirkossa. Tuolloin lauletaan läpi kaikki lauluvihkon laulut kello 14, 16 ja 18 alkaen.

Laulaminen hoitaa sielua

Kauneimmat joululaulut on Suomen Lähetysseuran vuotuinen kampanja yhdessä seurakuntien kanssa. Tilaisuuksissa lauletaan kaikille jaettavasta lauluvihkosta ja kerätään kolehti kehitysmaiden lapsille.

Kauneimpien joululaulujen suojelijana toimii tänä vuonna Katri Helena.

– Kauneimmat joululaulut on klassikko. Minusta joululaulujen laulaminen kirkossa on suorastaan sielunhoitoa. Ihmisten on vaikea pysähtyä kaikenlaisten virikkeiden ja ajatusten myllerryksessä, mutta kirkossa se voi onnistua. Kun laulat jo lapsuudesta tuttua tekstiä, silloin olet juuri siinä hetkessä. Kynnys tulla kirkkoon on matala, eikä siellä tarvitse olla yksin, Katri Helena sanoo.

Lähetysseura tukee lapsia

Suomen Lähetysseura tukee keräysvaroilla heikoimmassa asemassa olevia lapsia yli 20 maassa. Niillä parannetaan muun muassa lasten ja äitien terveyttä, autetaan perheitä saamaan parempaa ravintoa ja puhdasta vettä sekä kehittämään toimeentulomahdollisuuksia.

Lähetysseura tukee myös erityisesti vammaisten ja vähemmistöihin kuuluvien lasten koulutusta sekä oikeuksien toteutumista. HÄSA

Kirkossa ja pubissa

Kauneimmat joululaulut alkaa tiistaina 10.12. svengaavalla setillä kello 19 Poltinahon seurakuntatalossa nuorten musamessubändin ja Hämeenlinnan Gospelkuoron voimin.

Keskiviikkona 11.12. laulatetaan lapsiperheitä kello 18 Avoin Poltsari -illassa, jossa tarjotaan myös maksuton iltapala laulutilaisuuden jälkeen. Lisäksi lauletaan kello 19 Vuorentaan kappelissa.

Lucian päivänä 13.12. joululaulut kaikuvat ruotsiksi kello 18 Hämeenlinnan kirkossa ja sunnuntaina 15.12. englanniksi kello 13 Hämeenlinnan kirkossa.

Viittomakielelle laulut tulkataan 15.12. Poltinahon seurakuntatalossa kello 17 alkavassa tilaisuudessa. Sunnuntai 15.12. on vilkkain laulupäivä, silloin on runsaasti muitakin tilaisuuksia Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan alueella.

Tiistaina 17.12. ja torstaina 19.12 lauletaan Vanajan kirkossa ja keskiviikkona 18.12. Jukolan Lintukodossa, kaikissa klo 19.

Seurakunnan laulavat joululaululähettiläät kitaroineen kiertävät perjantaina 20.12. Nooran viinibaarissa kello 19, Albertin kellarissa kello 20, Birgerissä kello 21 ja Voudin kellarissa kello 21.45.

Päivän lehti

18.2.2020