Kanta-Häme

Kauneimpien joululaulujen aikaa

Jouluna on paljon konserttitarjontaa, mutta monelle joulu tulee nimenomaan itse laulamalla.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnassa järjestetään 14 Kauneimmat joululaulut -laulutilaisuutta. Lapsiperheille on omat laulut, ja yksi tilaisuus tulkitaan viittomakielellä. Pääosa tilaisuuksista on tulevana sunnuntaina. Laulamaan ehtii myös seuraavan viikon tiistaina ja torstaina ja vielä sunnuntaina ennen joulua.

Viime vuoden tapaan järjestetään myös erityinen kymmenen tunnin mittainen joululaulutapahtuma, joka on ensi sunnuntaina 16. joulukuuta kello 12 alkaen Hämeenlinnan kirkossa. Päivän aikana lauletaan tämän vuoden Kauneimmat joululaulut -vihon laulut moneen kertaan. Paikalliset kuorot ja musiikkiryhmät tuovat mukaan musiikilliset terveisensä. Tilaisuus jaksotetaan tunnin välein soivalla Maa on niin kaunis -virrellä. Esiintyjinä ovat Janakkalan viihdekuoro (klo 12), seurakunnan Puhallinorkesteri (klo 13), Ajattomat (klo 16), Olennainen (klo 17), Cantitores (klo 18), Jukka Salminen (klo 19) ja Osku Paappanen (klo 20).

Nyt jo 40. kerran

Kauneimmat joululaulut kajahtavat kirkoissa tänä jouluna jo 40. kerran.

Suomen Lähetysseuran vuonna 1973 hiljaista 3. adventtisunnuntaita varten ideoimasta joululaulutapahtumasta on tullut olennainen osa suomalaisia joulunviettotapoja. Hämeenlinna-Vanajan järjestämissä Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissakin oli viime vuonna peräti 6 300 laulajaa, mikä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Laulutilaisuuksissa kerätään kolehti Lähetysseuran ulkomaisen työn tukemiseksi, tänä vuonna erityisesti Aasian lasten lukutaidon edistämiseen. Viime vuonna Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätyt kolehdit sekä joulukeräys tuottivat yli miljoona euroa.

Vihossa 30 laulua

Juhlavuoden kunniaksi Lähetysseura on julkaissut tavallista paksumman lauluvihkon, joka jaetaan Suomen Lähetysseuran joululahjana osallistujille. Kolmenkymmenen laulun joukosta löytyy oma osio lastenlauluille.

Suomen- ja ruotsinkielisten vihkojen lisäksi Lähetysseura on julkaissut ensimmäistä kertaa myös saamenkielisen lauluvihkon. Vihkossa on 17 laulua pohjoissaameksi ja 11 laulua inarinsaameksi. Saamenkielistä vihkoa on tarkoitus käyttää useampi vuosi.

Kauneimmat Joululaulut -nettiradiokanava toteutetaan yhdessä Jouluradion kanssa. Hämeenlinnassa taajuudella 91,0 MHz kuuluva Jouluradio soittaa Kauneimpia Joululauluja 40 vuoden ajalta

ensimmäisestä adventista loppiaiseen asti. (HäSa)

Kauneimpien joululaulujen esityspäivät: www.hameenlinna-evl.fi

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic