Kanta-Häme

Kaunisto: Viinasen lista lopettaisi suomalaisen ruoantuotannon

Ex-kansanedustaja, maanviljelijä Timo Kaunisto (kesk.) kommentoi ex-valtiovarainministerin Iiro Viinasen (kok.) säästölistaa tuoreeltaan tiistai-iltana US-blogissaan.

Hänen mukaansa lista sanelisi loppusanat suomalaiselle ruoan tuotannolle

Viinanen ehdottaa maataloustukiin 400 miljoonan euron lisäkarsintaa. Kauniston laskelmien mukaan se merkitsisi yli neljänneksen menetystä tuottajille.

– Viinanen ja Heinonen jättäisivät suomalaisen talonpojan lumihankeensa tappelemaan ranskalaisten kanssa ilman mitään tasoitusta. Kun parhaatkin satomme jäävät puoleen keski-eurooppalaisista, on helppo vetää johtopäätös. Siihen loppuu pyristely kotimaisen ruoan puolesta, Kaunisto kirjoittaa.

Heinosella hän viittaa kansanedustaja Timo Heinoseen (kok.), jonka vaalitilaisuudessa Hämeenlinnassa Viinanen teesejään tiistai-iltana esitteli.

Kauniston mielestä maatalous ei saanut EU:lta sitä, mitä jäsenyyttä hakiessa tavoiteltiin.

– Epäonnistuneesta maatalousratkaisusta kantaa vastuun myös Esko Ahon ja Paavo Lipposen hallituksen valtiovarainministeri. Jälkimmäisessä hallituksessa Viinanen oli jo muutaman kuukauden kuluttua sopimuksesta leikkaamassa maatalouden rahoitusta. Se ei ollut suoraselkäistä kokoomuslaista toimintaa silloin eikä se ole sitä nytkään, Kaunisto kirjoittaa.

Sekä Heinonen että Kaunisto ovat ehdolla eduskuntaan Hämeen vaalipiiristä. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic