Kanta-Häme

Kaunistot jättävät valtakunnanpolitiikan

Kirsi Ojansuu-Kaunisto (vihr.) ja Timo Kaunisto (kesk.) eivät saaneet tämänkertaisissakaan eduskuntavaaleissa riittävästi ääniä eduskuntapaikkaan.

– Mun valtakunnanpolitiikka oli tässä, koska äänimäärä on ollut laskusuuntainen. Pitää antaa tilaa uusille ehdokkaille. Keskityn paikallispolitiikkaan Hämeenlinnassa. Mun sisällä on kuitenkin yhteiskunnallinen vaikuttaja, Kirsi Ojansuu-Kaunisto sanoi heti vaalituloksen kuultuaan.

Timo Kaunisto sanoo olleensa varautunut siihen, että jää rannalle näissäkin eduskuntavaaleissa.

– Olen päättänyt jo kauan sitten, että jos en pääse läpi, todennäköisesti lopetan tämän jälkeen enkä ole edes kunnallisvaaleissa ehdolla. Olen ollut parikymmentä vuotta mukana politiikassa ja kuusissa vaaleissa. Voisin opiskella tai löytää vielä uuden työn. Hyviä tarjouksia otetaan vastaan, Kaunisto nauraa.

Kaunisto kuitenkin kertoo uskoneensa vaalikampanjaansa.

– Mulla on ollut erittäin hyvä fiilis koko ajan. Ehkä aika vain loppui kesken. Onhan se aika haastava tilanne, kun tulee uuteen vaalipiiriin, sanoo Kaunisto, joka vaihtoi vaalipiiriään Varsinais-Suomesta Hämeeseen.

– Tunnettuus on täälläkin ollut kohtuullinen, mutta Keskustan vakiintunut äänestäjäkunta arvostaa kotipaikkaa. Enkä myöskään ole ollut täällä kunnallispolitiikassa mukana. Sijoitus on siihen nähden hyvä, Kaunisto pohtii ensimmäiselle varasijalle jäämistään.

Edellisissä vaaleissa vuonna 2011 Timo Kaunisto jäi 11 äänen päähän eduskuntapaikasta.

– Henkilökohtaiset asiat vaikuttivat siihen silloin erittäin paljon. Niillä ei enää näissä vaaleissa ollut merkitystä, Kaunisto uskoo.

Kauniston 22-vuotinen avioliitto päättyi eroon vuonna 2010, jolloin hänen kerrottiin seurustelevan Kirsi Ojansuun kanssa. Pari avioitui vuotta myöhemmin.

Näissäkin vaaleissa Kaunisto jäi ensimmäiselle varasijalle.

– Se on tuttu sijoitus. Valot kirkkaina eteenpäin. Väitöskirjatyö on aluillaan ja apuraha valmiina, eli plan B on olemassa.

Kirsi Ojansuu-Kaunistokin kertoo seuraavaksi keskittyvänsä teologian opintoihinsa.

– Alan valmistautua heprean lopputenttiin. Tavoitteena on valmistua papiksi.

Molemmat ovat tyytyväisiä puolueensa menestykseen valtakunnallisesti.

– Sekä Keskusta että Vihreät voittivat näissä vaaleissa, Kirsi Ojansuu-Kaunisto iloitsi.

– Keskustalla oli huipputulos! Olisi voinut ajatella, että kannatus olisi ollut vieläkin suurempi, Timo Kaunisto sanoo. HÄSA

Päivän lehti

5.4.2020