fbpx
Kanta-Häme

Kaunistojen aika valtakunnanpolitiikassa päättyi

Timo Kaunisto on väitöskirjan valmistumisen jälkeen "työmarkkinoiden käytettävissä". Kirsi Ojansuu-Kaunisto aikoo tehdä gradunsa ja hakea papiksi.
Kirsi Ojansuu-Kaunisto (kd.) ja Timo Kaunisto (kesk.) seuraavat tuloksen kehittymistä yhdessä Verkatehtaalla.

Kauniston pariskunta julisti yhteen ääneen jättäytyvänsä valtakunnanpolitiikasta, kun kumpikaan ei päässyt läpi vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

Samaa Timo Kaunisto (kesk.) ja Kirsi Ojansuu-Kaunisto (vihr.) vannoivat edellistenkin vuoden 2015 eduskuntavaalien jälkeen, kun äänet eivät Hämeen vaalipiirissä eduskuntaan riittäneet (HäSa 19.4.2015). Kumpikaan ei päässyt läpi vuoden 2011 eduskuntavaaleissakaan.

– Olen tyytyväinen kampanjaani, ja minut on otettu Hämeen vaalipiirissä hyvin vastaan. Päätin kuitenkin ennen näitä vaaleja, että jos en pääse läpi, nämä ovat minun osaltani viimeiset vaalit. Tämä koskee kaikkia vaaleja, Timo Kaunisto totesi.

Kirsi Ojansuu-Kaunisto oli vaali-iltana samoilla linjoilla.

– Näyttää vahvasti siltä, että nämä olivat viimeiset eduskuntavaalini. Kunnallisvaaleissa minut nähdään vielä ehdolla. Olin viime kunnallisvaaleissa vihreiden ykkönen, ja äänimääräni lisääntyi aiemmasta, hän perustelee.

Kumpikin on vahvasti sitä mieltä, että nyt on aika katsoa mitä muuta elämällä on tarjota kuin politiikkaa.

– Olen koko ajan sanonut, että oli vaalitulos mikä tahansa, se on parasta, mitä meille voi tapahtua. Yläkerran isäntä tietää, mikä on meille parasta, Ojansuu-Kaunisto sanoo kristillisiin arvoihinsa viitaten.

Hän aikoo tehdä gradunsa valmiiksi ja valmistua teologian maisteriksi tänä vuonna.

– Sen jälkeen lähden hakemaan papin töitä.

Timo Kaunisto oli luonnollisesti pettynyt, ettei päässyt läpi, mutta samalla helpottunut.

– On rauhallinen olo. Nyt pannaan kirjan kannet kiinni ja mennään kohti uutta alkua.

– Politiikka ei oikeastaan ole mikään meriitti, kun hakee töitä muualta. Väitöskirjani on esitarkastusvaiheessa, ja saan sen kuntoon kahden kuukauden sisällä. Sen jälkeen olen työmarkkinoiden käytettävissä, hän heittää työnhakuilmoitusluontoisesti.

Vihreiden vaalituloksesta Kirsi Ojansuu-Kaunisto on ylpeä.

– Tämä oli vihreille huiman hyvä tulos. Saamme myös Hämeestä vihreille yhden paikan takaisin. Tulos kertoo siitä, että nuoret äänestäjät ovat lähteneet liikkeelle. Ilmastoasia on heille niin tärkeä.

Keskustan kannatusta näissä vaaleissa Timo Kaunisto kuvailee gallupien vanavedessä odotetunlaiseksi.

– Hallituksen saavutuksiin nähden olin tulokseen kuitenkin pettynyt. Pääministeripuolueen vastuu on kova. Varmasti virheitäkin on tehty. Sotea ei saatu maaliin.

Hän toteaa, että omalla puolueella on nyt peiliin katsomisen paikka.

– Puolueen pitää uudistua sisällöltään ja viestiltään ja palata juurilleen alkiolaiseen politiikkaan. Siihen ei hallitusvastuussa pystytty. HÄSA

Menot