fbpx
Kanta-Häme

Kauppa-automeiningillä ihmisten ilmoille

Isku kiertää rekalla pitkin Suomea koko vuoden. Tarkoitus on tuoda kansalle tietoa työergonomiasta.

1. Työergonomia

Työasennoissa tärkeää on vaihtelevuus. Työtuoli on hyvä olla, mutta välillä pitää seistä, välillä taas säätää pöytä puoliväliin ja työskennellä vaikkapa satulatuolilla puoli-istuvassa asennossa.

– Tärkeintä on sähköinen pöytä, jotta työskentelykorkeutta voi säätää, kertoo Iskun myyntijohtaja Jari-Pekka Jokio.

Toimistot kalustetaan nykyään monimuotoisesti. Se tarkoittaa sitä, että työntekijä voi valita kulloiseenkin tehtävään soveltuvan tilan. Hiljaisiin tiloihin voidaan sijoittaa esimerkiksi sohvaryhmiä, joiden akustiikka pehmentää äänet.

 

2. Akustiikka

Toimistot ovat usein avokonttoreita, jolloin hyvä akustiikka luo työviihtyvyyttä.

Jokion mukaan akustiset pöytäseinäkkeet, verhot, matot ja kasvit ovat sisustuksessa tärkeitä, jotta työpaikka ei ole liian meluisa.

– Yhä enemmän avokonttoreihin halutaan hiljaisia huoneita tai puhelinkoppeja.

Akustisilla levyillä myös sisustetaan tiloja, sillä niitä saa vaikkapa puun mallisina tai seinälle asennettavina tauluina.

 

3. Tulevaisuuden työpiste

Jokion mukaan tulevaisuudessa yhä harvemmalla on oma työpiste. Se näkyy muun muassa jo siinä, että yhä enemmän käytetään mobiileja säilytysyksiköitä, joihin ihmiset saavat tavaransa piiloon.

Sama ilmiö on tulossa myös kouluihin ja päiväkoteihin. Niihin rakennetaan siirreltäviä tiimitiloja, nykyiaikaisia nuotiopiirejä vaikkapa raheista. HÄSA

Iskun Ergolab-rekka keskiviikkona Hämeenlinnan torilla kello 10–18. Rekka myös torstaina Riihimäellä ja perjantaina Forssassa.

Menot