Kanta-Häme

Kauppakamari hakee kaupoille poikkeuslupaa loppiaiseksi

Hämeen kauppakamari hakee vähittäiskaupoille poikkeuslupaa pitää ovensa auki tulevana loppiaisena. Lupaa haetaan aukioloon kello 12-21 kaikkiin Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen maakunnissa sijaitseviin vähittäiskaupan yksiköihin. Mikäli lupa myönnetään, voi jokainen kauppa itse päättää, onko avoinna vai ei.

– Haemme poikkeuslupaa siten, että vähittäiskauppojen yksiköt voivat itse tehdä päätöksen mahdollisesta aukiolosta. Tällöin taataan elinkeinonharjoittajien tasapuolinen kohtelu, kertoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Kirsi Aaltio.

Kauppakamari vetoaa lupahakemuksessa siihen, että loppiainen 6. tammikuuta osuu keskelle venäläisten pitkiä lomavapaita tammikuun alkupuolella. Samaan aikaan Hämeessä matkailee myös suomalaisia muualta maassa. Päijät- ja Kanta-Hämeen maakunnat hyötyvät Venäjän suunnasta tulevasta matkailusta hyvän sijainnin ja kulkuyhteyksien sekä alueen ostos-, lomanvietto- ja majoitusmahdollisuuksien ansiosta.

– Luotamme siihen, että Lapin aluehallintovirasto kiinnittää erityistä huomiota elinkeinonharjoittajien tasapuoliseen kohteluun ja myöntää luvan koko hakemallemme alueelle, sanoo Aaltio.

Viime loppiaisena kauppaa saatiin poikkeusluvalla käydä vain Lahdessa ja Hämeenlinnassa. Muut maakuntien kaupat joutuivat pitämään ovensa kiinni, elleivät ne täyttäneet muuten pyhien aukiolon sallivia ehtoja. (HäSa)