Kanta-Häme

Kauppakamari herätteli elinkeinoelämää kasvuun

Hämeen kauppakamarin puheenjohtaja Matti Vihervuori peräänkuuluttaa lisää resursseja kuntien elinkeinotoimille, joista niitä nyt näytetään pihistettävän.

– Lisäksi byrokratia on haaste, joka tällä hetkellä luo ylimääräisiä hallinnollisia rasitteita yrityksille, Hämeen kauppakamarin Vaikuttamisfoorumissa puhunut Vihervuori sanoo.

Vaikuttamisfoorumissa heräteltiin yrityksiä, yhteisöjä ja kuntia kasvuun. Samalla kauppakamari pyrki vauhdittamaan Hämeessä toimivien yritysten kansainvälistymistä.

– Meidän on haastettava itsemme niin hinkuun kasvaa, puhtiin vaikuttaa kuin tarmoon verkostoitua. Odotamme mielenkiinnolla kasvuhakuisten yritysjohtajien, bisnesenkeleiden ja kokemusjohtajien esiinmarssia, sanoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Kirsi Aaltio.

Työ- ja elinkeinoministeriö on kehittänyt kasvuhakuisille yrityksille Kasvuväylä-palvelun.

– Palvelu on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on suunnitelmissa hakea kasvua kansainvälisestä liiketoiminnasta, selvittää Hämeen ely-keskuksen yksikön päällikkö Kari Sartamo.

Lahtelainen Merivaara oy on mukana Kasvuväylä-palvelussa. Yritys valmistaa muun muassa sairaalasänkyjä sekä pöytiä ja valaisimia leikkaussaleihin.

Toimitusjohtaja Vesa Vihavaisen mukaan kasvuun ja kansainvälistymiseen tarvitaan rohkeutta.

– Venäjällä on peräti 15 miljoonakaupunkia. Olemme markkinajohtaja niin Pääsiäissaarilla kuin Perussa. Verkostoitumisesta on apua ideointiin, yhteistyömahdollisuuksiin ja ennen kaikkea siihen, että jokaisen ei tarvitse tehdä samoja virheitä uudelleen. (HäSa)

Päivän lehti

30.3.2020