fbpx
Kanta-Häme

Kauppakeskus Linnan omistajat ovat nyt odottavalla kannalla

Maaliskuun alussa tapahtuneen entisen kauppakeskus Linnan keskuskiinteistön kaupan toivotaan virkistävän kaupungin ykköskorttelia.

Linnan laitakiinteistöjen omistajat uskovat, että omistuksen siirtyminen ulkomaiselta kiinteistösijoitusyhtiöltä seinäjokelaiselle City Kauppapaikat oy:lle tuo uutta eloa koko kortteliin.

– On todella positiivinen asia, että kiinteistölle on nyt saatu kasvot. Nyt odotamme, että pääsemme saman pöydän ääreen, sanoo torinpuoleisen päädyn korttelista omistavan Kiinteistö Oy Hämeenlinnan Kopinkulman osakas Seppo Vekka.

Toisen päädyn kiinteistöstä omistaa eläkevakuutusyhtiö Veritas. Ylläpitopäällikkö Harri Piispa sanoo, että lyhyellä aikavälillä tärkeätä on saada koko kortteliin lisää vuokralaisia.

– Olemme käyneet mahdollisten vuokralaisten kanssa neuvotteluja, mutta sopimuksia ei ole tehty.

Vekka ja Piispa eivät kumpikaan usko, että korttelin ilme muuttuu erityisen nopeasti.

Veritas on vuokrannut tiloistaan suurimman osan, samoin kiinteistöyhtiö Kopinkulma.

– Tyhjänä on noin 800 neliötä entisen Sokkarin ja kultakaupan alueelta, Seppo Vekka kertoo.

Molemmissa päätykiinteistöissä on myös tehty korjauksia.

– Tiilitalon puoleen olemme investoineet paljon, muutaman vuoden aikana LVI-tekniikka on korjattu uudenveroiseksi. Vanhan Sokkarin puolella on enemmän remonttitarvetta, Seppo Vekka kertoo.

Veritas on suunnitellut omistamiinsa tiloihin suurempaa remonttia.

– Meillä on suunnittelu käynnissä kiinteistön tekniikan uudistamiseksi. Kiinteistössä on jouduttu paikkaamaan viemäreitä, Harri Piispa kertoo.

Hämeenlinnan kaupungin toive on, että kauppakeskuksen paikalle tulisi uudisrakennuksia. Vanhojen kiinteistöjen purkaminen, kaavoitusprosessi ja uuden rakentaminen olisi nopeimmillaankin 3–5 vuoden mittainen hanke.

– Kiinteistöjen omistajat aikanaan päättävät, mitä tehdään. Kaupungin osayleiskaavakin on yhä kesken, Vekka toteaa.

City Kauppapaikat oy omistaa kymmeniä kauppakiinteistöjä ympäri Suomea. Kiinteistösijoitusyhtiö osti entisen kauppakeskus Linnan keskuskiinteistön osana suurta, lähes 20 liikekeskusta ja -rakennusta eri puolilta Suomea sisältänyttä kauppaa.

Menot