Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Pulunpaskayllätys siirsi paisuneen taidehankkeen avajaisia

Kauneus on katsojan silmässä, mutta nyky-Reskalla se ei ole edes siellä. Toivottavasti entisen kauppakeskuksen taideprojekti näkyy ulospäinkin.

Upeart Festivalin taidehankkeen on odotettu tuovan piristystä Kauppakeskus Linnan tyhjiin tiloihin tammikuun lopussa.

Suomen suurimmaksi julkisen tilan taidetapahtumaksi itseään tituleeraava Upeart on tuomassa tiloihin ainakin installaatioita. Installaatiothan ovat tilaan rakennettuja taideteoksia, jotka voivat koostua esineistä, näyttelyrakenteista, valosta, äänestä ja videoprojisoinneista.

Aikatauluun on nyt kuitenkin tullut vielä pieni viime hetken muutos.

Hämeenlinnan kulttuuripäällikkö Janne Nieminen kertoo, että avajaiset lykkääntyvät helmikuun puolelle.

– Eteen tuli muutama kiinteistöön liittyvä probleema, ja sisältökin on tässä matkan varrella kasvanut kuin pullataikina, Nieminen kertoo.

Kiinteistöön liittyvillä ongelmilla Nieminen viittaa käytännössä pulunpaskaan, jota löytyi yllättäen eräästä välitilasta sievoinen määrä. Suunnittelussa päästiin eteenpäin vasta, kun tila saatiin siivottua ja terveelliseksi todettua.

Myös Ars Häme ja Taidemuseo mukana

Taidetapahtuman sisällöstä on tarkoitus kuulla enemmän ensi viikolla, kun Upeart tiedottaa oman osuutensa avajaispäivästä.

Upeartin lisäksi kauppakeskuksen tiloihin taidetta tuovat näytille kevään ja kesän mittaan viisi muutakin toimijaa – joukossa muun muassa Hämeenlinnan Taidemuseo sekä Ars Häme.

Niemisen mukaan tarkoitus on, että näyttelyt ovat auki yhtä soittoa aina elokuun loppuun saakka siitä lähtien, kun avajaiset on vietetty.

Taideprojektin rahoittaa Hämeenlinnan kaupunki.

Kaupunki on katsonut taidehankkeen lisäävän Hämeenlinnan vetovoimaa, ”tuottaa valtakunnallisesti merkittävää medianäkyvyyttä” ja vilkastuttaa keskustaa.

Lue myös: Reskalle tulee pian vipinää: Bisnesparkki ja Kauppakeskus Linnan näyttävä taidetäky aukeavat samaan aikaan (5.1.2020)

 

 

 

 

Päivän lehti

20.9.2020

Fingerpori

comic