Kanta-Häme

Kauppalehti löysi Kanta-Hämeestä viisi viennillään loistavaa yritystä – konepaja Movax kärjessä

Hämeenlinnalainen Movax saa liikevaihdostaan yli 84 prosenttia viennistä.
Movaxin 16,8 miljoonan euron liikevaihdosta yli 84 prosenttia syntyi viennistä. Se sai menestyksellisestä viennistään 88 pistettä, kun pisteitä oli mahdollista saada 100.
Movaxin 16,8 miljoonan euron liikevaihdosta yli 84 prosenttia syntyi viennistä. Se sai menestyksellisestä viennistään 88 pistettä, kun pisteitä oli mahdollista saada 100. Arkistokuva

Viisi kantahämäläistä yritystä on yltänyt Kauppalehden sadan menestyneimmän vientiyrityksen listalle.

Hämeenlinnalainen konepajayritys Movax on listattu Suomen 12. ja Sisu Akselit 17. parhaaksi vientiyritykseksi. Käytännössä Movax on jaetulla sijalla 10, sillä sen omistaja Unisto-konserni on Movaxin liikevaihdolla sijalla 11 ja kymmenenneksi yltänyt Hytest-konserni sai samat pisteet kuin Movax.

Movaxin 16,8 miljoonan euron liikevaihdosta yli 84 prosenttia syntyi viennistä. Se sai menestyksellisestä viennistään 88 pistettä, kun pisteitä oli mahdollista saada 100.

Hämeenlinnalainen Vitabalans on vientiyrityksistä 49., Riihimäen Terveysmajakka -konserni 59., ja riihimäkeläinen Sako 73.

Kauppalehti vertaili viime vuoden oikaistuista tilinpäätöksistä liikevaihdoltaan yli puolen miljoonan euron yritysten vientiä kaikkien yritysten ja oman toimialueen yritysten vientiin.

Sadan menestyneimmän yrityksen joukkoon pääsi vain yksi kantahämäläinen yritys. Se on hämeenlinnalainen konsultointiyritys Sydeemi, joka liikevaihto ponnahti viime vuonna 85 prosenttia 548 000 euroon.

Nopeimmin kasvaneiden yritysten listaa hallitsevat hyvin pienet, mutta tuhansia prosentteja liikevaihtoaan kasvattaneet yritykset. Tuloksentekijät-listan kärjessä ovat suuret pörssiyhtiöt. Hämeenlinnaan rekisteröity SSAB:n tytäryhtiö SSAB Europe on listan 37. HÄSA

Päivän lehti

9.7.2020