Kanta-Häme

Kaupungin katutyömaat pidetään entistä siistimpinä

Hämeenlinnan kaupungin maanrakentamisesta, katujen ja viheralueiden kunnossapidosta sekä luontopalveluista vastaava liikelaitos Linnan Infra aloitti viime viikolla Myllypellontien korjaushankkeen.

Vajaan puolen kilometrin mittaisen tien peruskorjaus on samalla Linnan Infran ensimmäinen ”Siisti työmaa”. Kyseessä on uusi linjaus ja yksi Linnan Infran vuoden ykköshankkeita, kertoo vs. rakennuspäällikkö Perttu Ketola.

– Kävimme viime syksynä tutustumassa Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Staraan, joka on pilotoinut Siisti työmaa -hanketta. Työmaat valmistellaan niin, että liikennejärjestelyt ovat selkeitä ja yksiselitteisiä, kaivannot suojataan yhdenmukaisesti ja kaikki roskat viedään heti loppusijoituspaikkaan.

Siistin työmaan tunnistaa vaikkapa siitä, että työmaa-alueen verkkoaitoja ”maisemoidaan” Hämeenlinnan Ihan lähellä -brändin valko-oranssilla vinoraidoituksella.

Tärkeä osa-alue hanketta on entistä tehokkaampi ja avoimempi tiedotus.

– Ennen Myllypellontien työn aloitusta kutsuimme kaikki kadun asukkaat tiedotustilaisuuteen, lisäksi heiltä pyydetään jatkuvaa palautetta. Urakoitsijoiden valinnassa vaikuttaa myös se, että työntekijöillä on sosiaaliset taidot kunnossa, ja kaikki työntekijät perehdytetään Linnan Infran toimintatapoihin, Ketola kertoo.

Ketola muistuttaa liikelaitoksen työmaiden olleen ennenkin määräysten mukaisia, mutta nyt asioita on tarkoitus jumpata vielä paremmiksi.

– Olemme saaneet hyvää palautetta. Varsinkin tiedotusta parantamalla pyrimme saamaan pois tarpeettomat yhteydenotot.

Syksyllä valmistuvan Myllypellontien kunnostuksen budjetti on noin 315 000 euroa.

– Kyseessä on tämän vuoden ainoa kantakaupungin tonttikadun saneeraushanke. Ehtisimme ja mielellään tekisimme enemmänkin, jos vain olisi määrärahoja. HÄSA

Päivän lehti

2.7.2020