Kanta-Häme Hämeenlinna

Kaupungin länsiosista lähes 12 000 uutta postiasiakasta Citymarketiin - "Pikkaisen tarvitaan lisäkäsiä"

Nummen asiamiespostin sulkeutuessa Citymarketin asiamiesposti tarvitsee lisää työntekijöitä.
Jukolan ja Nummen lähiposti on maaliskuun kahdeksannen päivän jälkeen Hämeensaaren Citymarketissa. Arkistokuva. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen
Jukolan ja Nummen lähiposti on maaliskuun kahdeksannen päivän jälkeen Hämeensaaren Citymarketissa. Arkistokuva. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen

Nummen R-kioskin ja sen yhteydessä toimineen asiamiespostin sulkeminen maaliskuussa siirtää lähes 12 000 asukkaan laajuisen postitoimialueen palvelut keskustassa toimivaan Hämeensaaren Citymarketiin.

Citymarketissa lisääntyvään asiakasmäärään aiotaan varautua lisäämällä asiamiespostin henkilökuntaa.

– Henkilökuntaa haetaan lisää, koska asiakasmääräkin kasvaa. Nykyinen väki ei riitä ja pikkaisen tarvitaan lisäkäsiä, tavaratalopäällikkö Tuija Paappanen sanoo.

Citymarketin neuvonnan yhteydessä toimivaan asiamiespostiin ollaan Paappasen mukaan hakemassa ainakin kahta työntekijää lisää.

Pakettiautomaatteja ei Paappasen mukaan olla ainakaan tällä erää lisäämässä. Postin automaattien lisäksi Citymarketissa on myös DHL:n ja Postnordin pakettiautomaatteja.

Nummea lähimmät pakettiautomaatit löytyvät K-market Sammosta ja S-market Jukolasta, joista jälkimmäisen laatikkokapasiteettia Posti on kertonut lisäävänsä.

 

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2018 postinumeroalueella 13500 asui 11 770 asukasta. Sen alue kattaa muun muassa Jukolan, Nummen, Luolajan, Hirsimäen ja Loimalahden sekä levittäytyy maaseudulle lähes Rimmilään ja Renkajärvelle saakka.

Nummen asiamiespostin sulkeutumisen jälkeen postinumeroalue 13500 yhdistetään keskustan 13100-alueeseen, jonka asiamiesposti toimii Hämeensaaren Citymarketissa.

13500-alueen Posti toimi Jukolan K-marketissa elokuun 2013 loppuun saakka. Syyskuusta 2013 lähtien postipalvelut ovat olleet Nummen R-kioskilla, joka lopettaa toimintansa maaliskuun kahdeksantena päivänä.

Posti sai tiedon kioskin lakkauttamisesta niin myöhään, että korvaavan asiamiespostin etsimiselle kaupungin länsilaidalta ei ollut aikaa.

Nummea lähimmät R-kioskien asiamiespostit ovat Kaurialassa ja Ojoisilla. HäSa

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic