Kanta-Häme

Kaupungin näyttävimmässä kahvilassa riittää silmänruokaa

 

Härkätien Kynttilä siirtyy kesäaikaan säiden lämmetessä. Ensimmäiset lounaat ovat vappuna ja äitienpäivänä.
 
– Sen jälkeen tarjoamme ruokaa kysynnän mukaan periaatteessa vaikka joka viikonloppu jos vain kysyntää riittää. Kahvio on tarkoitus pitää auki kesäisin joka päivä. Avaamme kahvion huhti-toukokuussa, kun ilmat lämpiävät sen verran, että tiloissa viihtyy, sanoo Hannu Latvala.
 
Hannu ja Pirjo Latvalan talossa on tarjolla paitsi vatsantäytettä myös silmänruokaa.
 
– Pirjon enkelikokoelmassa on toista tuhatta enkeliä ja norsujakin on saman verran. Arabian astiastoja on myös runsaat tuhat. Noin 600 neliön tiloihin ei kohta enempää esineitä mahdu, naurahtaa Hannu Latvala.
 
Nähtävyys joka pitää kokea
 
Härkätien Kynttilä on nähtävyys, jota ei oikeastaan voi kuvailla, vaan se pitää kokea. Latvalat ostivat aikanaan autiotilan ja ovat kunnostaneet sen ulkorakennuksia myöten. Entisessä navetassa on hulppeat juhlatilat, joiden irtaimiston Latvalat ovat keränneet ja kunnostaneet itse.
 
Pianonvirittäjänä työskentelevä Latvala on kunnostanut tiloihin myös pianonmyymälän, jossa voi tutustua pianoihin eri aikakausilta.
 
– Olemme tehneet jonkin verran muutoksia sisätiloihin. Esimerkiksi entinen lastenhuone on muutettu kahvioksi.
 
Kahvio tosin antaa huoneesta väärän kuvan. Vanhoilla huonekaluilla ja kymmenillä Arabian astioilla sisustettu huono on luultavasti yksi kaupungin komeimmista. Vastaavassa ympäristössä tuskin muualla kaupungissa saa kahvia juoda.
 
Kahvin lomassa voi tutustua vaikka Kuittilan kylän historiaan. Renko-Seuran omistama aineisto on koottu yhteen hyllyyn. Sen kattavampaa kokoelmaa Kuittilan kylän historiasta tuskin mistään löytyy.
 
Koiratkin saavat hoitoa
 
Härkätien Kynttilssä on nyt myös tilaisuus saada trimmausta Piia Latvalan trimmipisteessä. Viime vuonna eläintenhoitajakoulusta ja trimmaajakoulutuksesta valmistunut Latvala tekee kaikille koirille trimmaukset, pesut, siistimiset ja kynsien leikkuut.
 
Härkätien Kynttilän nettisivut osoitteessa www.harkatienkynttila.com ovat avautuneet. Sivuilta voi seurata muun muassa lounaita.