Kanta-Häme

Kaupungin sähköpyörät pysyvät poissa katukuvasta tänä kesänä

Hämeenlinnan kaupunki ei tänä kesänä vuokraa ilmaisia sähköpyöriä.

– On vaikea löytää pyöräilypalveluille sopivaa järjestäjää. Pilotti maksoi yli 10 000 euroa, joten sähköpyörät ovat myös kustannuskysymys kaupungille, Hämeenlinnan kaupungin kehittämispalveluiden suunnittelija Ismo Hannula sanoo.

Kaupungilla oli edellisenä kesänä 13 sähköpyörää turistien ja työmatkapyöräilijöiden käyttöön. Pyörien määrä arvioitiin syksyllä liian vähäiseksi, sillä etenkin aurinkoisina päivinä ne vietiin käsistä.

Suuresta suosiosta ja hyvästä palautteesta huolimatta pilottihankkeelle ei tullut jatkoa.

Hämeenlinnan kaupungilla on tällä hetkellä kolme tavallista kaupunkipyörää. Pyöriä voi lainata palvelupiste Kastellista 20 euron panttia vastaan. Pyörät pitää palauttaa takaisin Kastelliin kello 16 mennessä.

Viime kesänä pyöriteltiin ajatusta kaupunkipyörien käytöstä Helsingin malliin. Helsingissä pyöriä voi lainata Helsingin seudun liikenteen kiinteiltä pyöräasemilta.

Jos kaupunki löytää toimijan, joka osaa toteuttaa pyöräilyn ilman kiinteitä asemia, pyörät voidaan ottaa nopeammin käyttöön. Helsingin mallin kaltaista ratkaisua Hämeenlinnassa ei tulla kuitenkaan hetkeen näkemään.

– Mitään ei ole selvitetty vielä. Käyttöönotto ja ylläpito on niin kallista, ettei ole realistista odottaa pyöriä ainakaan muutamaan vuoteen, Hannula sanoo. HÄSA