fbpx
Kanta-Häme

Kaupungin taidenäyttelyt keräävät kehuja

Hämeen Sanomat kierteli Engel-rakennuksessa ja Lohrmannin makasiinissa. Hämeenlinnan taidemuseosta löytyi erittäin tyytyväistä väkeä. 

Arto Aro

1. Käyn katsomassa kymmenestä kahteenkymmeneen näyttelyä vuodessa. Viimeksi Kumussa Viron puolella. Me tullaan Porista päin. Matkalle osuu Hyvinkää, Riihimäki ja Hämeenlinna. Ne on hyvä tsekata, jos on vain aikaa.

2. Olen täällä käynyt useamman näyttelyn katsomassa. On ollut ihan mielenkiintoisia. Täällä on semmoinen maalaus kuin Kukkatyttö, joka on jäänyt ihan erityisesti mieleen. Joskus yleisöopastukset on ihan hyviä, mutta joskus ne on niin perusteellisia, ettei jaksa kuunnella.

3. Harrastan kulttuuria hirveen paljon. Oikein paljon. Mulle käy musiikista jazzi. Sitten meillä on Porissa ihan oma sinfoniaorkesteri. Tulee käytyä Tampereellakin Tampere-talossa, jos siellä on vaan hyvät bileet.

Jos lähtee matkalle Eurooppaan, niin sen pitää olla kaupunki, jossa on taidemuseoita ja kulttuuria. Pariisi on oivallinen paikka, sieltä löytyy.

4. Kyllä mä annan ihan kasin. Täällä on tullut käytyä Sibeliuksen syntymätalossa ja Palanderin museossa. Täällä oli joskus semmonenkin kiva paikka kuin Korttien talo tuolla rannassa.

Outi Tamminen

1. Keskiarvona käyn varmaan kaksi kertaa vuodessa täällä taidemuseossa. Jos on kiinnostavia näyttelyitä muualla, niin sitten sinne päin tulee matkattua.

2. Joo. Näyttelyt palvelee hirveän hyvin myös oppilaita ja opetustyötä. Taidemuseo tekee todella hyvää yhteistyötä koulujen kanssa.

3. Jos täytyy valita yksi, tärkein on varmaan musiikki. Tulee käytyä konserteissa Verkatehtaalla. Täällä on nykyään aika monipuolinen tarjonta.

4. Mun mielestä tilanne on kauheasti parantunut. Aina voi tietysti toivoa enemmän omia suosikkeja, mutta kyllä mä ysin antaisin.

 

Aleksi Rumbin

1. Kyllä mä näissä yleensä käyn. Kolme neljä kertaa vuodessa.

2. Kyllä. En näitä hommia kovin syvällisesti ymmärrä, mutta olen pienissäkin näyttelyissä käynyt. Yleisökierroksilla olen ollut mukana sekä täällä että Riihimäellä.

3. Kuvataide on vähän suosikki. Näyttelyissä voi poiketa useamminkin. Konsertteja kuuntelen radiosta eri kanavilta, mutta tavallista kevyttä musiikkia en niinkään.

4. Aika vaikea arvioida. Kyllä se varmaan kahdeksaan menee. Olen vuoden verran asunut Hämeenlinnassa. Muutin tänne Turengista. Täällä on enemmän kulttuuritarjontaa kuin siellä.

 

Raili Saajos

1. Vaihtelevasti. Joitakin kertoja vuodessa. En ole taiteen kuluttaja suuressa mittakaavassa, mutta pidän hyvästä taiteesta totta kai.

2. Nämä näyttelyt ovat henkeäsalpaavan upeita! Hämeenlinnassa on hyvä taso. Jos tarvitsee enemmän, sitten lähdetään Helsinkiin tai maailmalle.

Yleisökierrokset on aina tietysti lisäbonusta. Ne herättää kysymyksiä eri tavalla. Nykyään on itsepalvelu niin muotia. Taiteessa kyllä kaipaa välillä sitä, että on taiteilija itse paikalla tai sitten museon puolesta kerrotaan.

3. Nautin hyvästä taiteesta oli se mitä tahansa. Elokuvaa, konsertteja. Itse en soita mitään. Harjoittelu jäi puolitiehen aikoinaan. Musiikki on lähellä sydäntä. Lapset ja lastenlapset on kovinkin musikaalisia.

4. Ihan kiitettävää tasoa ja ihan valtakunnallisesti! Kulttuurin taso ja käyttöaste on mielestäni noussut. HÄSA

Menot