Kanta-Häme

Kaupunginhallituksen jäsen loikkasi Riihimäellä

Riihimäkeläinen kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Mauno Ovaskainen on jättänyt perussuomalaisten ryhmän. Hän ei ole kuitenkaan ainakaan tässä vaiheessa jättämässä kaupunginhallituspaikkaansa.

– Olen tehnyt lähtöä jo vuoden, koska ryhmä ei toimi. Ei oikeastaan ole olemassakaan sellaista kuin Riihimäen perussuomalaiset, koska se ei tee mitään kaupungin hyväksi, Ovaskainen suomii.

Hän sanoo kyllästyneensä paikallisten perussuomalaisten jatkuvaan kähmintään.

– Kähmintä näkyy, kun erilaisia luottamuspaikkoja jaetaan joko oman puolueen piirijärjestössä tai kaupungissa. Monelle on pääasia saada sopivia paikkoja itselleen.

Ovaskaista on kiusannut se, että hän ei ole saanut mitään ohjeita kaupunginhallituksessa toimimisesta.

– Muut ryhmät kokoontuvat ennen kaupunginhallituksen kokousta, mutta eivät perussuomalaiset. Meillä ei tehdä asioista yhteispäätöksiä.

Ovaskainen ei ole suunnitellut kaupunginhallituspaikasta luopumista. Hän katsoo, ettei perussuomalaisten joukossa edes olisi tehtävään kykeneviä henkilöitä.

Ovaskainen on miettinyt toiseen ryhmään liittymistä. Joitakin kyselyjä on jo tullut.

– Tiedän, että yksinäisenä henkilönä aikaansaannokset jäisivät vaatimattomiksi. Toisaalta en ole varma, huolitaanko minua mihinkään, koska minulla on sellainen maine, että pidän oman pääni.

Mauno Ovaskainen valittiin Riihimäen valtuustoon viime kunnallisvaaleissa, ja kausi alkoi vuonna 2013. Perussuomalaisten jäsen hän ehti olla noin seitsemän vuotta.

Ovaskainen on toiminut myös Riihimäen perussuomalaisten hallituksessa ja valtuustoryhmän puheenjohtajana. Yhdistyksen hallituksesta hän jättäytyi noin vuosi sitten ja valtuustoryhmän johtopaikalta neljä kuukautta sitten.

Perussuomalaisten valtuustoryhmään jää Ovaskaisen loikan jälkeen neljä jäsentä. HäSa