Kanta-Häme

Kaupunginhallitus hyväksyi Hämeensaari-hankkeen varauksen äänin 9–2

Hämeensaari-hankkeen aluerajaus. Voit klikata kuvaa suuremmaksi.

Kaupunginhallitus päätti antaa yksinoikeudella Hämeensaari-hankkeelle (Sepos oy, GSP oy ja PES-arkkitehdit oy) suunnittelualuevarauksen kaupungin omistamalle 4,4 hehtaarin alueelle Citymarketin ja uimahallin välissä.

Varaus jatkuu vuoden 2021 loppuun saakka. Jos varaajat onnistuvat järjestämään rahoituksen ja suunnitelmat muuten valmistuvat, kaupungin luottamuselimet päättävät jatkotoimista noin kolmen vuoden kuluttua.

 

Kaupunginhallituksen päätös ei ollut yksimielinen, vaan Kirsi Ojansuu-Kaunisto (vihr.) ja Lulu Ranne (ps.) ehdottivat, ettei suunnitteluvarausta myönnetä. Taustalla on mm. se, ettei yksityistä rahaa haluta kaupungin paraatipaikalle.

Lisäksi pelkona on, että loppujen lopuksi kaupunki joutuu maksamaan enemmän kuin nyt vakuutetaan. Äänin 9–2 asia etenee.

Kiinteistökehittäjä Ilkka Kilpimaa korosti päivällä, että Hämeenlinna kiinnostaa tekemiensä rohkeiden päätösten kuten Kantolan tapahtumapuiston ja mainiosti toimivan Verkatehtaan vuoksi.

Hän arvioi, että Hämeensaaren hanke ja nämä muut toimijat löytävät synergiaa, joka hyödyttää kaikkia.

 

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok.) on varsin tyytyväinen ulkopuolelta Hämeenlinnaan kohdistuvaan kiinnostukseen.

– Aikaisemmin näytti siltä, ettei kaupungilla riitä resursseja Engelinrannan kehittämiseen ja alueen toteutuminen siirtyy kauas tulevaisuuteen. Tämä on meille todella hyvä uutinen.

Kaupunki omistaa tontin, jossa Tokmanni on vuokralla vielä joitakin vuosia. Se kuuluu suunnittelualueeseen, sen sijaan Citymarketin tontti ei kuulu. Sen omistaa suuri pohjoismainen kiinteistösijoitusyhtiö Niam. HÄSA

Lue myös: HPK:lle kerrottiin areenasuunnitelmista vasta maanantaina – Toimitusjohtaja Toivanen näkee seuran hallin käyttäjänä ja palveluntarjoajana