Kanta-Häme

Kaupunginhallitus käsittelee Kaurialan koulun suojelua

Hämeenlinnan kaupunki lausuu odotetusti, ettei Kaurialan koulua tule suojella. Asia on kaupunginhallituksen käsiteltävänä maanantaina aamukokouksessa kello 9.

Suojelusta tai suojelematta jättämisestä päättää aikanaan Hämeen ely-keskus. Suojelua on esittänyt Museovirasto.

Sisäilmaongelmista kärsivä Kaurialan yläkoulu on ollut pääosin poissa käytöstä viime vuoden syksystä lähtien. Lähes kaikki opetus siirrettiin runsas vuosi sitten Hämeen ammattikorkeakoulun entisiin tiloihin Myllymäkeen, ja loppukin opetus tänä syksynä.

Museovirasto lausui viime joulukuussa, että Kaurialan koulun rakennukset olisivat korjattavissa ja että niitä tulisi käyttää, hoitaa, korjata ja kehittää niiden rakennustaiteellisen ja kulttuurihistoriallisen arvon edellyttämällä tavalla.

Kaupunki on siis eri mieltä. Asiasta ovat laatineet lausuntoesityksen sekä kaupunki että sen Linnan Tilapalvelut -liikelaitos.

Kaupungin lausuntoesityksessä tuodaan esiin lisäksi se, ettei Kaurialan koulua pysty muokkaaman sellaiseksi, että se vastaisi uudistuvan opetuksen tarpeita.

Kaupunki toivoo elyltä pikaista ratkaisua, sillä rakennukset aiheuttavat tyhjilläänkin vuosittain 130 000 euron kustannukset.

Päivän lehti

18.2.2020