Kanta-Häme Hämeenlinna

Kaupunginjohtaja Kenakkala virkamiehen kaksoisroolista: "Täytyy jutella Markun kanssa"

Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala haluaa keskustella Markku Rimpelän kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen
Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala haluaa keskustella Markku Rimpelän kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeen Sanomat kertoi torstaina kaupungin johtoryhmän jäsenen Markku Rimpelän intressiristiriidasta liittyen Seminaarin koulun vuokraukseen.

Hämeenlinnan kaupungin nykyisellä strategiajohtajalla Markku Rimpelällä oli sivutoimisen yritystoimintansa kautta kytkös vuokranantaja Suomen Yliopistokiinteistöt oy:hyn, kun Seminaarin koulun vuokraamisesta päätettiin lasten ja nuorten lautakunnassa keväällä 2012. Rimpelä toimi tuolloin asian esittelijänä ollessaan silloin kaupungin tilaajajohtaja.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala kertoo ehtineensä vilkaista Hämeen Sanomien uutisen läpi kiireisen työpäivän keskellä.

– Tiedän missä ollaan menossa, mutta sen syvemmin en ole perehtynyt.

– Täytyy jutella Markun kanssa ja kuunnella hänen näkökantansa asiaan. Ennen kuin Markun kanssa on juteltu, on turha ottaa kantaa sen kummemmin.

Sen verran Kenakkala sanoo, että ”kahdella pallilla istuminen ei kuulu virkamiesetiikkaan”.

– Tällaiset jutut eivät ole millään tavalla kivoja asioita, mutta asiat ovat aika vanhoja ja päätökset lainvoimaisia, joita silloin on tehty. Tässä puhutaan yhdeksän vuotta vanhoista asioista, Kenakkala pyörittelee.

– En sen kummemmin ota kantaa, ennen kuin saan paremmin jutella Markun kanssa asioista, kaupunginjohtaja toistaa vielä.

 

Sosiaalisessa mediassa uutinen herätti runsaasti keskustelua, mihin otti osaa myös hämeenlinnalaisia poliitikkoja.…

Facebookin Hämeenlinnan politiikka -ryhmässä uutista kommentoi myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio (kok).

– Tosi ikävä juttu. (Toimittaja) Jarno Liskiltä tärkeä artikkeli. Jatkoselvitystä seuraa, Rautio kirjoitti.

Rautio kertoi Facebookissa myös, että Rimpelän yrityksen yhteys ei noussut esille kaupunginhallituksen tai sivistys- ja hyvinvointilautakunnan saamassa Seminaarin koulun vuokrasopimusta koskevassa selvityksessä. HäSa

Päivän lehti

19.2.2020