Kanta-Häme

Kaupunginorkesteri seisauttaa talvipäivän

Hämeenlinnan kaupunginorkesterin tämän vuoden viimeinen konsertti järjestetään Kalvolan kirkossa torstaina 22.12. kello 18.

Konsertin otsikko on Kohti valoa – vuoden lyhimmän päivän joulukonsertti. Ohjelmassa on jouluista musiikkia, mm. Telemannia, Sibeliusta ja Corellin Joulukonsertto.

Konsertin erikoisuus on alkavan uskonpuhdistusjuhlavuoden merkeissä esitettävät 16 lyhyttä koraalia Bachilta. Bachin koraalit tunnetaan nimellä Luther-Lieder. Kaikkien koraalien alkuperäisiä säveltäjiä ei tiedetä. Koraalikokoelma on yhdistelmä Martti Lutherin alkuperäisiä melodioita ja hänen muilta säveltäjiltä luovasti lainaamiaan sävelkulkuja, jotka Johann Sebastian Bach sävelsi ja sovitti koraalimuotoon.

Konsertin kuulijoilla on mahdollisuus osallistua koraalijoululauluun Enkeli taivaan laulamalla mukana käsiohjelmassa olevista alkuperäisistä, saksankielisistä sanoituksista.

Talvipäivänseisauksen konsertin päätteeksi kuullaan viisi Ilkka Kuusiston jousiorkesterisovituksina tunnettua joululaulua.

Esilaulajan johdolla yleisö voi osallistua myös viimeisenä kuultavaan Sibeliuksen joululauluun En etsi valtaa, loistoa.

Orkesteriyhdistys järjestää bussikuljetuksen Kalvolan kirkkoon Wetterhoffin edestä kello 17. Paluukuljetus Kalvolasta heti konsertin jälkeen. Konsertissa ei ole varsinaista väliaikaa ja se kestää noin tunnin.

Konsertin järjestää Kalvolan seurakunta.

Päivän lehti

28.10.2020

Fingerpori

comic