Kanta-Häme

Kaupunginorkesterin oikaisuvaade lautakunnassa torstaina

Hämeenlinnan kaupunginorkesterin avustusta koskeva oikaisuvaatimus on elämänlaatulautakunnan käsittelyssä ensi torstaina. Tilaajajohtaja ehdottaa lautakunnalle vaatimuksen hylkäämistä.

Kaupunginorkesteri on saanut tällä vuosikymmenellä kaupungilta vuosittain tukea 35 000–38 000 euroa. Tänä vuonna lautakunta myönsi Hämeenlinnan orkesteriryhditys ry:lle avustusta 1 500 euroa.

Orkesterin hallituksen puheenjohtaja Maire Rissanen ei halua spekuloida orkesterin tulevaisuudella ennen kuin lautakunta on tehnyt päätöksensä.

– Mutta ei asiaa ole käsitelty ihan oikein. Esimerkiksi meidän kanssa ei ole neuvoteltu, sanoo Rissanen ja viittaa kaupungin vastineeseen, jonka mukaan Orkesteriyhdistystä on pidetty ajan tasalla avustuspäätöstä valmisteltaessa.

Intendentti Markku Jokinen kuuli hylkäysehdotuksesta maanantaina.

– En voi olla hämmästelemättä, mutta ei kannata provosoitua. Tämä tukala tilanne ei ole mitään verrattuna niihin tukaliin tilanteisiin, joissa orkesteri oli 1930- ja 1940-luvuilla, sanoo Jokinen.

Jokisen mukaan orkesteri esiintyy suunnitellusti ensi tiistaina Palokunnantalolla konsertissa Tampereelta Helsinkiin, eikä se aio myöskään perua kesäkuun 19. päiväksi sovittua esiintymistä samassa paikassa. HÄSA

Päivän lehti

5.4.2020