Kanta-Häme

Kaupunginpuisto kävi parturissa

Kaupunginpuiston maisemanhoitotöihin liittyvä ensimmäinen urakka on viimeistelyjä vaille valmis.

Työt aloitettiin tammikuun puolivälin tienoilla puita kaatamalla. Nyt jäljellä on enää risujen ja kaadettujen runkojen korjaus sekä puistoon jääneiden kantojen jyrsiminen.

Pääosa kaadetusta puustosta oli huonokuntoista. Viheraluesuunnittelija Susanna Lappalainen arvelee, että näiden runkojen kohtalona on päätyä polttopuuksi.

Kun puutyöt saadaan tältä erää päätökseen, ryhdytään seuraavaksi korjaamaan Puistokomitean puutarhaksi kutsutun alueen kiviterassointeja. Työ aloitettiin jo viime vuoden puolella, ja se toteutetaan vankityönä.

Keväämmällä päätetään, tehdäänkö Kaupunginpuistossa vielä kuluvan vuoden aikana muita töitä.

– Samalla katsotaan, jatketaanko puuoperaatiota pidemmälle. Nythän ensimmäisessä vaiheessa sitä tehtiin vain kivilaiturille asti. Lääniä siellä kyllä riittää.

Jos maiseman avaamista päätetään vielä tänä vuonna jatkaa, toteutetaan työt todennäköisesti vasta syksyn ja loppuvuoden aikana.

– Alueellahan riittää myös kivitöitä. Kun terassirakennelma saadaan valmiiksi, siirrytään jatkamaan muurien ja reunusrakenteiden korjailua.

Myös linnan ympäristössä tapahtuu

Kaupunginpuistossa nyt toteutettu urakka liittyy osana yhdyskuntalautakunnan viime kesäkuussa hyväksymään maisemanhoito- ja kehittämissuunnitelmaan. Samaan suunnitelmaan sisältyvät myös Hämeen linnan ja Ojoisten kartanon ympäristöt.

Maisemanhoitotöitä tehdään tämän vuoden puolella myös keskiaikaisen linnan ympäristössä. Vallihautojen ympäristöstä on tarkoitus kaataa puita, ja ainakin osa kujannepuista on tarkoitus hoitaa leikaten.

Paineita maiseman avaamiselle on myös Ojoisten kartanoalueella. Näiden töiden toteuttamista vastaa Rikosseuraamusvirasto, tosin työt tehdään yhteistyössä kaupungin kanssa. (HäSa)