Kanta-Häme

Kaupungintalo ja Uramon koulu kisaavat remonttirahoista

Kolmen miljoonan euron löytäminen Riihimäen kaupungintalon homeisen uuden osan remonttiin jakaa päättäjät kahteen leiriin. Osa haluaa kiirehtiä korjaamista ja osa lykätä. Kaupunginhallitus otti maanantaina aikalisän.

– Parin viikon kuluttua hallituksen talousarvioseminaarissa katsotaan kaupungin investointitarpeet. Silloin katsotaan myös mikä on kaupungintalon investointitaso ja aikataulu.

– Missään tapauksessa ihmisten terveydellä ei saa leikkiä. Henkilöstö pitää siirtää uudelta puolelta korvaaviin tiloihin viimeistään keväällä, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tommi Räty (sd.)

Korjaamisen pitäisi alkuperäisten suunnitelmien mukaan alkaa ensi vuoden marraskuussa. Tekninen lautakunta päätyi viime viikolla esittämään yksimielisesti remonttipäätöksen lykkäämistä.

Esitys ohitti teklan päätöksen

Kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen sivuutti teklan esityksen ja esitti kaupunginhallitukselle hankesuunnitelman hyväksymistä. Keskiruokanen kiirehtisi kaupungintalon korjaamista.

Jos remonttia lykätään, talo on joka tapauksessa tyhjennettävä keväällä. Keskiruokanen toteaa, ettei edes vanhan puolen käyttö onnistu. Kaupungintalo jäisi tyhjänä odottamaan, milloin korjaamiseen löytyy rahaa.

– Näyttää siltä, että Uramon koulun ja kaupungintalon remontti halutaan asettaa vastakkain kilpailemaan investointirahoista. Itse pidän kaupungintaloa kiireisempänä kuin Uramon koulua, joka on jo toista vuotta onnistuneesti toiminut entisen kauppaoppilaitoksen tiloissa, Keskiruokanen toteaa.

Uramon koulurakennus jouduttiin tyhjentämään homeongelmien vuoksi kevättalvella 2013.

Uramo mahtuu Rädyn listalle

Tommi Räty muistuttaa, että Riihimäen kaupunki on 2000-luvulla investoinut yksin koulujen remontteihin 52 miljoonaa euroa ja kaupungin investointitahti on ollut hengästyttävä. Velkaa on 3 500 euroa asukasta kohti, joten uusia investointeja on harkittava tarkoin.

– Uramon koulun remontti ja Peltosaaren sillan välttämätön korjaus ovat isoja investointeja, Räty listaa. Meidän on ajateltava tulevia investointeja realistisesti ja edettävä hyvin maltillisesti, Räty korostaa.

Jos kaupungintalon remontti sisällytetään ensi vuoden talousarvioehdotukseen, kaupunginvaltuusto saattaa joutua joulukuussa äänestämään mahtuuko hanke ensi vuoden talousarvioon vai lykätäänkö sitä. (HäSa)