Kanta-Häme

Kaupungintalon remontti lykkääntyy

Uramon kouluremontin suunnittelu alkaa jo ensi vuonna. Sen sijaan Riihimäen kaupungintalon homeongelmien korjaamista joudutaan odottelemaan vähintäänkin vuoteen 2017. Myös Peltosaaren koulun peruskorjauksen pitäisi alkaa vuonna 2018.

Vielä kaupunginjohtajan esittelemässä talousarvioehdotuksessa kaupungintalon remontti oli sijoitettu ensi vuoteen. Kaupunginhallitus lykkäsi korjauksen aloittamista kahdella vuodella. Sen sijaan Uramon koulun peruskorjaus pidettiin mittavasta kustannusarviosta huolimatta paikallaan.

Väki väistyy väistötiloihin

Koululaiset ovat jo parin vuoden ajan olleet vanhan kauppaoppilaitoksen tiloissa. Terveysviranomaiset ovat sulkeneet Uramon koulurakennuksen. Vain liikuntatilat ovat vielä olleet käytössä, mutta ne suljetaan ensi kesänä.

Myös kaupungintalolla osa työntekijöistä on jo siirtynyt väistötiloihin rakennuksen uudemmasta, lasiseinäisestä osasta. Seinien liitoksista rakenteisiin päässyt sadevesi on kastellut eristeet ja aiheuttanut mikrobikasvua.

Nyt kaupungintalon uudella puolella vielä työskentelevät työntekijät on tarkoitus siirtää joko talon vanhan puolen, kauppaoppilaitoksen, matkakeskuksen tai yritystalon tiloihin.

Entisen kauppaoppilaitoksen rakennusta tullaan lähivuosina käyttämään paitsi Uramon, myös Peltosaaren koulun remontin aikana koululaisten evakkotiloina.

Remontteihin kuluu miljoonia

Uramon kouluremontti tulee maksamaan runsaat 12 miljoonaa euroa. Kustannukset riippuvat kuitenkin siitä, tehdäänkö koulusta kolmisarjainen ja rakennetaanko samaan yhteyteen myös päiväkoti.

Kaupungintalon remontin kustannusarvio liikkuu noin neljässä miljoonassa eurossa ja Peltosaaren koulun remontti lähes yhdeksän miljoonan euroa. (HäSa)