fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Oikeusasiamies: Hämeensaareen alueelle yrityksille myönnetty suunnitteluvaraus ei ole laiton

Kaupunginvaltuutetun tekemä kantelu ei johda jatkotoimiin.
Hämeensaari-hankkeen aluerajaus. Kartta: Soile Toivonen

Kaupunginvaltuutettu Juhani Lehdon (vas.) oikeusasiamiehelle tekemä kantelu Hämeensaari-hankkeesta ei johda toimenpiteisiin.

Oikeusasiamiehen mukaan kiinteistökehittäjille Hämeensaaren alueelta myönnetyssä suunnittelualuevarauksessa ei ole aihetta epäillä lainvastaista menettelyä tai velvollisuuden laiminlyöntiä.

 

Lehto teki kantelun viime huhtikuussa.

Kantelun mukaan kaupunki oli päätöksen valmistelussa jättänyt noudattamatta avointa tiedottamista ja julkisuutta, asukkaiden osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksista huolehtimista, vuorovaikutteisen suunnittelun periaatteita sekä kilpailullisuuden edistämistä maankäytön suunnittelussa.

Kantelu koski vasta alueen suunnittelua, jonka tarkoitus on tuottaa näkemys Hämeensaaren kaupunkikehityshankkeen toiminnallisesta ja taloudellisesta toteutuskelpoisuudesta. Kehitysvaiheen ennakoidaan maksavan 2–3 miljoonaa euroa, ja kustannuksista vastaavat yritykset. Kaupunki ei ole sitoutunut kehitysvaiheen taloudellisiin kustannuksiin.

Lehto teki myös asiasta oikaisuvaatimuksen kaupunginhallitukselle. Vaatimus hylättiin äänin 9–2.

 

Jos hanke osoittautuu kannattavaksi, Hämeensaareen voi nousta lähes kahdensadan miljoonan euron hankkeessa monitoimi-areena ja asuinkerrostaloja.

Noin 4,4 hehtaarin alueelle tehty varaus on voimassa ensi vuoden loppuun. Suunnittelualuevaraus on myönnetty Sepos oy:n, GSP Group oy:n ja PESarkkitehdit oy:n yhteenliittymälle. HäSa

Menot