Kanta-Häme Hämeenlinna

Kaupunki ei vie poliisille luvatonta rakentamista Tuuloksessa

Hämeenlinnan kaupunki ei tee Tuuloksessa havaitusta luvattomasta rakentamisesta rikosilmoitusta. Kaupunkirakennelautakunta päätti näin keskiviikkoiltana äänestyksen jälkeen.

Lautakunnalle tehdyn viranhaltijan esityksen mukaan poliisille olisi ollut syytä tehdä tutkintapyyntö Tuuloksen historiallisesti merkittävän kirkkomaiseman alueella tehdystä rakennuksen remontista.

Kiinteistöstä purettiin vanha kuisti, jonka tilalle tehtiin viime keväänä merkittävästi suuremman laajennuksen perustukset. Kaupunki antoi alkukesällä määräyksen keskeyttää työt.

Rakennustarkastajan mukaan luvanhakuvelvoitteen laiminlyöntiä ja määräyksistä piittaamattomuutta ei voinut pitää yleisen edun kannalta vähäisenä. Hän vetosi myös kiinteistönomistajien tasapuoliseen kohteluun.

Lautakunnassa Seppo Kuvaja (kok.) ehdotti, että työn keskeyttämismääräys pidetään voimassa, mutta poliisille ei tehdä rikosilmoitusta. Tätä kannattivat Antero Niemelä (sd.) ja Leena Suojala (kesk.).

Äänestyksessä kaupunkirakennejohtaja Tarja Majurin alkuperäinen päätösehdotus sai vain kaksi ääntä, Pasi Vesalalta (sd.) ja Mart Martikaiselta (vas.).

Kuvajan ehdotuksen puolesta äänesti Niemelän ja Suojalan lisäksi kuusi muuta lautakunnan jäsentä: Anne Laatikainen (sd.), Andrei Sergejeff (vihr.), Pekka Arvio (kok.), Jenna Kankaanpää (kok.), Irmeli Lehtonen (kd.) ja Soila Nyholm (sd.). HäSa

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic