Kanta-Häme

Kaupunki listasi ongelmakiinteistöt

Ahveniston yläkoulu ja HYK ovat uusimpia tulokkaita kaupungin tuoreella ongelmakiinteistöjen listalla, jonka lasten ja nuorten lautakunta sai tiistaina eteensä.

– Ahvenisto ja HYK ovat ne, jotka herättävät huolta, sanoo opetuspalveluiden tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

Listan skaala on Karrimaan mukaan erittäin laaja, eikä mukanaolo vielä tarkoita, että korjaustarpeet olisivat välittömiä.

– Sisäilmaongelmista saatetaan päästä parhaimmillaan eroon ilmastoinnin säädöllä.

Joukossa on Antti Karrimaan mukaan runsaasti 1950-luvun kiinteistöjä, jotka ovat ilman sisäilmaongelmiakin peruskorjauksen tarpeessa, kun esimerkiksi putket ja ilmanvaihto on joka tapauksessa ajan oloon korjattava.

Aivan viime aikoihin asti on Linnan tilapalveluille tehty runsaasti ilmoituksia sisäilmaongelmista. Osassa ongelmia on selvitetty vasta alustavasti ja osassa on jo peruskorjaussuunnittelu käynnistymässä.

Antti Karrimaa kertoo, että kerta on ensimmäinen uuden Hämeenlinnan aikana, kun syystä tai toisesta ongelmalliset koulu- ja päiväkotikiinteistöt on koottu yhdelle ja samalle listalle.

– Nyt saatoimme lautakunnalle kerralla tiedoksi, millaisen ongelman äärellä mennään.

Hyväkin uutinen listaukseen sisältyy:

– Näyttää siltä, ettei liitoskuntien kouluissa ja päiväkodeissa ole mitään hälyttävää. Konnarin koulu Lammilta on tosin listoilla, sanoo Antti Karrimaa.

Korjaustarpeetkin järjestykseen

Akuuttien ongelmakiinteistöjen listan lisäksi lautakunta sai tiedokseen tulevien vuosien (2014-2018) investointiohjelmaan korjaustarvearvioiden perusteella esitettävät kohteet. Korjaustarpeet on arvioinut Peruskorjauskeskus oy Häme.

Ykkösluokassa alustavalla korjauslistalla ovat Ahveniston koulun F-rakennus, Jukolan päiväkoti, Kaurialan koulun päärakennus, Keskuskoulu, Myllymäen koulun Tapolan talo ja Vuorentaan koulu.

HYKin kiireellisyysluokittelu on vielä avoin.

Kakkosluokassa ovat Luolajan koulu, Lyseon koulun Rauhankadun lisärakennus, Miemalan koulu, Myllymäen koulu ja Ortelan koulu.

Kolmosluokassa ovat Ahveniston päiväkoti ja Eteläisten koulun puurakennus.

Linnan tilapalveluiden toimitusjohtaja Raili Salminen muistuttaa, että lista on vielä alustava ja täydentyy vielä. Esimerkiksi pitkään jo korjaustarpeineen esillä olleen Keskuskoulun investointitarpeeseen vaikuttaa se, mihin käyttöön kaupunki ottaa Hamkilta vapautuneet Myllymäen tilat.

– Seuraavaksi korjaustarpeet menevät talousarviovalmisteluun. Kysymys on kymmenien miljoonien eurojen investoinneista ja ajallisesti useista vuosista, huomauttaa tilaajapäällikkö Antti Karrimaa Hämeenlinnan kaupungin opetuspalveluista. (HäSa)