fbpx
Kanta-Häme

Kaupunki maksaa Paasikiventien jatkeen

Kohta 20 vuotta vireillä ollut Paasikiventien jatkohanke toteutuu näillä näkymin ensi vuosikymmenellä kaupungin omalla kustannuksella.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan tiehanke on tärkeä, vaikka Harvialantielle ei koskaan uutta sairaalaa rakennettaisikaan.

– Paasikiventien jatkohankkeen merkitys korostuu koko ajan, sillä Hämeenlinna kasvaa Ruununmyllyn suuntaan. Ainoa yhteys keskustaan on Viipurintie, joka ruuhkaantuu koko ajan pahemmin, Isosuo sanoo.

Isosuo arvioi, että vaikka kaikki etenisi suunnitelmien mukaan, olisi uusi sairaala valmis aikaisintaan viiden vuoden kuluttua. On luultavaa, että aikaa kuluu kuitenkin enemmän.

– Lähtökohtaisesti tie pitäisi rakentaa niin, että uusi yhteys olisi käytettävissä silloin, kun uusi sairaala otetaan käyttöön, Isosuo huomauttaa.

Paasikiventien jatkohanke on ollut vireillä jo 1990-luvulta lähtien. Sen tarkoituksena on rakentaa yhteys Vanajantieltä junaradan alta Harvialantien liittymään. Yhteyttä on roikotettu pitkään kaupungin liikennesuunnitelmissa ja yhteys on hyväksytty myös asemakaavassa.

– Aiemmin asiasta neuvoteltiin useita vuosia tiehallinnon kanssa kustannusten jakamiseksi valtion ja kaupungin kesken. Myöhemmin tiehallinto ilmoitti yksiselitteisesti, että se ei osallistu kustannuksiin, kun kyse on kaupungin omata kasvusta, Isosuo kertoo.

Isosuo pitää jatkohanketta yhä merkittävänä, vaikka se ei toistaiseksi olekaan mahtunut kaupungin rakentamisohjelmaan. Tarve kasvaa koko ajan.

– Tarkkoja suunnitelmia ei vielä ole, mutta sille löytyy kyllä vielä aikaa. Joka tapauksessa kyse on monen miljoonan hankkeesta, Isosuo sanoo.

Menot