fbpx
Kanta-Häme Hämeenlinna

Kaupunki myöntämässä alennusta pendelöijien parkkimaksuihin - Koskee vain hämeenlinnalaisia

Hiekkaparkkipaikalle on tulossa 50 euron hintainen vuosilippu.
Hämeenlinnan budjetti on lupaamassa alennusta rautatieaseman hiekkaparkin pysäköintimaksuun. Arkistokuva on vuodelta 2018. Kuva Riku Hasari

Hämeenlinnalaiset pendelöijät ovat saamassa helpotusta pysäköintimaksuihin ensi vuonna.

Näin tapahtuu, jos kaupunginvaltuusto hyväksyy asiaa koskevan ehdotuksen kaupungin ensi vuoden budjetin yhteydessä.

Viidelläkympillä koko vuosi

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Koskinen (kok.) kertoi budjetin tiedotustilaisuudessa, että hämeenlinnalaiset pendelöijät voisivat ensi vuonna lunastaa 50 euron hintaisen vuosilipun rautatieaseman lähellä sijaitsevalle hiekkaparkkipaikalle.

Alueen pysäköintimaksu on nyt 30 euroa kuukaudessa. Vuosilippua myytäisiin vain hämeenlinnalaisille, etu ei koske muiden kuntien asukkaita.

Pyörätietä ei haluttu juntata

Pysäköinti puhuttaa Hämeenlinnassa aina, ja sitä sivutaan ensi vuonna todennäköisesti myös keskustavision päivityksen yhteydessä.

Tarkoitus on käsitellä samalla myös esimerkiksi kevyen liikenteen ratkaisuja kaupungin keskustassa, kun kohuttu Sibeliuksenkadun pyörätie jätettiin pois ensi vuoden budjetista. Sille oli alustavasti varattu rahoitus, ja luvassa oli myös valtionosuutta.

Kaupunkirakennelautakunta päätti aiemmin syksyllä, ettei kiisteltyä väylää toteuteta. Jari Koskisen mukaan hanketta ei haluttu lähteä edistämään väkisin, sillä siitä olisi todennäköisesti valitettu, ja valtionosuuden määräaika olisi mennyt joka tapauksessa umpeen.

Hämeenlinnan valtuusto päättää kaupungin ensi vuoden budjetin ja lähivuosien taloussuunnitelman kokouksessaan 15. marraskuuta. HÄSA

Lue myösMaksuton pysäköinti Hämeenlinnan keskustassa on liikaa kaupungin kukkarolle – Aloitteen mukaan pysäköintikokeilu olisi voitu rahoittaa kaupungin puunmyyntituloilla (17.9.2021)

Lue myösPunakynä heilui Ahveniston altaan kohdalla – Hämeenlinnan kaupunginhallitus puristi ensi vuoden lainanottoa pienemmäksi (2.11.)

Menot