Kanta-Häme

Kaupunki myy kokonaisen kerrostalon

Hämeenlinnan kaupunki myy omistamansa vuokrakerrostalon Hämeenlinnan Asunnot Oy:lle.

Kiinteistöosakeyhtiö Metsäpirtti sijaitsee Aulangontie 40:ssä, ja kaupunki omistaa sen koko osakekannan. Yhtiö omistaa tontin ja sillä olevan rakennuksen.

Myynti jatkaa kaupungin kiinteistöomistuksen järjestelyjä. Vuonna 2009 ja 2010 kaupunki siirsi omistamiaan teollisuuskiinteistöjä Kantolan Kiinteistöt Oy:n hallintaan ja vuokrataloja Hämeenlinnan Asunnot Oy:lle. Kaupunki omistaa molemmat yhtiöt kokonaan.

Linnan Tilapalvelujen toimitusjohtaja Raili Salminen kertoo, ettei Metsäpirtin omistuksen siirto vaikuta talon vuokralaisiin millään tavalla. Hämeenlinnan Asunnot on jo tähän astikin huolehtinut käytännön asioista talossa.

Etelä-Hämeen OP-Kiinteistökeskus on arvioinut Kiinteistöosakeyhtiö Metsäpirtin markkina-arvoksi noin 1,7 miljoonaa euroa.

Myyntihinnasta vähennetään velat

Hämeenlinnan Asunnot maksaa kiinteistöyhtiöstä 1 586 000 euroa. Summa koostuu markkina-arvosta, josta on vähennetty kiinteistöyhtiön noin 114 000 euron suuruinen laina.

Käytännössä kaupassa ei liikutella näinkään suuria summia, sillä Hämeenlinnan kaupunki on lainannut Hämeenlinnan Asunnot Oy:ltä 1 494 000 euroa, ja tämä velka vähennetään kauppasummasta.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus käsitteli kiinteistöosakeyhtiön myyntiä maanantaina ja esittää valtuutsolle kaupan solmimista.

Hämeenlinnan kaupunki omistaa Metsäpirtin myynnin jälkeen vielä kokonaisen vuokrakerrostalon Katistentiellä sekä puolet asunto-osakeyhtiö Apparasta. Sen toinen omistaja on keskussairaala. Lisäksi kaupunki omistaa yksittäisiä asunto-osakkeita.

Salminen kertoo, että asunto-osakkeita on myyty vähitellen sitä mukaa kun asuntoja on jäänyt tyhjilleen. Samoin hän arvelee, että loputkin kiinteistöyhtiöt siirretään jossain vaiheessa Hämeenlinnan Asunnot Oy:lle.

Ronnin ja Kantolan kaupat selvät

Kaupunginhallitus sai maanantaina eteensä myös syksyn mittaan valmistellun Ronin laitosalueen maiden kauppakirjan ja maanvuokrasopimuksen.

Kaupunginhallitus hyväksyi sopimukset, joiden mukaan osa Ronnin maista myydään ja osa vuokrataan. Lisäksi alueen kaavoitus käynnistetään.

Myös vielä pitempään valmisteltu Tradekan omistamien maiden osto Kantolasta sai sinetin maanantaina. Kaupunginhallitus hyväksyi kauppakirjan, jolla kaupunki ostaa maat 980 000 eurolla. (HäSa)

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic