Kanta-Häme

Kaupunki perusti määräaikaisen päiväkodin Visamäkeen

Hämeenlinnan kaupunki joutui vuoden vaihteessa kiperään tilanteeseen. Lapsia oli päivähoitojonossa yli sata, eivätkä läheskään kaikki mahtuneet olemassa oleviin päiväkoteihin.

Visamäkeen perustettiin määräaikainen päiväkoti, joka toimii vuokralla Hamkin tiloissa vanhassa sairaalarakennuksessa. Siinä toimii kolme ryhmää ja paikkoja on yhteensä 60. Lapset ovat kaupungin läntiseltä puolelta ja päiväkoti toimii Hattelmalan varhaiskasvatuskeskuksen alaisuudessa.

Lasten ja nuorten lautakunnan budjetissa ei ollut varauduttu määräaikaisen päiväkodin perustamiseen puoleksi vuodeksi. Se tarkoittaakin noin 200 000 euron ylitystä budjettiin.

– Pieni osa kokonaisbudjetissa, mutta rahasummana iso. Siinä on kaikki kustannukset, mitä päiväkodista tulee, tilaajapäällikkö Seija Mäkinen kertoo.

Määräaikainen päiväkoti ei nollannut päivähoitojonoa, mutta vähensi sitä merkittävästi. Enää jonossa on vain muutama lapsi täksi kevääksi.

Seija Mäkinen kertoo, että kesällä katsotaan, millainen jono syksyksi on lasten päivähoitoon. Siinä vaiheessa päätetään, tarvitseeko määräaikaista päiväkotia jatkaa vai mahtuvatko lapset vakituisiin päiväkoteihin. Vuokrasopimus Hamkin kanssa on tehty kesäkuun loppuun asti Visamäen määräaikaisen päiväkodin tiloista.

– Jo nyt on tiedossa, että elokuulle on paljon hakijoita päivähoitoon. Selvittelemme, paljonko paikkoja vapautuu vakituisista päiväkodeista. (HäSa)