Kanta-Häme

Kaupunki puolustaa Kaurialan purkulupaa

Hämeenlinnan ympäristö- ja rakennuslautakunta on yhä sillä kannalla, että Kaurialan koulun päärakennus ja teknisten töiden rakennus pitäisi purkaa. Lautakunta antoi tiistaina hallinto-oikeudelle asiaa koskevan lausunnon.

Rakennusten kohtalosta on kiistelty alkuvuodesta alkaen. Linnan Tilapalvelut haluaisi purkaa Kaurialan koulurakennukset, koska niiden korjaamisen katsotaan tulevan kohtuuttoman kalliiksi.

Ympäristö- ja rakennuslautakunta myönsi purkuluvan huhtikuussa, ja Hämeen ely-keskus valitti päätöksestä hallinto-oikeuteen. Lautakunnan nyt antaman lausunnon mukaan valitus tulisi hylätä.

Sekä ely-keskus että Museovirasto vastustivat purkulupaa, ja ovat moittineet kaupunkia koulun remonttien laiminlyönnistä ja rakennusten päästämisestä surkeaan kuntoon.

Purkamista perustellaan muun muassa sillä, että peruskorjauksessa rakennukset pitäisi joka tapauksessa purkaa niin, että jäljelle jäisi vain runko. Se on kerroskorkeudeltaan sellainen, että nykyaikaisten tilojen ja varsinkin talotekniikan sijoittaminen olisi hankalaa.

Hämeen ely-keskus pani keväällä vireille koulun suojeluprosessin rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain perusteella. Vaikka purkulupavalitus hylättäisiinkin, rakennuksia ei voi purkaa ennen kuin suojeluasia on ratkaistu. HÄSA

Päivän lehti

4.4.2020