Kanta-Häme

Kaupunki puolustaa pääpoliisiasemaa

Hämeenlinnan kaupunki puolustaa pääpoliisiaseman säilymistä kaupungissa. Tätä perustellaan muun muassa sujuvalla viranomaisyhteistyöllä, kun myös esimerkiksi Etelä-Suomen aluehallintoviraston pääpaikka sijaitsee Hämeenlinnassa.

Kaupunginhallitus antaa maanantaina lausuntonsa poliisin hallintorakenneuudistuksen (Pora III) ehdotukseen, jonka mukaan Kanta- ja Päijät-Hämeen poliisilaitokset yhdistettäisiin. Tällöin yhteinen pääpoliisiasema sijoitettaisiin Lahteen ja Hämeenlinnaan jäisi tavallinen poliisiasema.

Pääpoliisiaseman menetystä kaupunki siis vastustaa, mutta suhtautuu myönteisesti Pora III -työryhmän muihin ehdotuksiin, kuten yhteispalvelupisteiden toiminnan kehittämiseen.

Kaupunki on valmis olemaan edelleen mukana kaupungin ja poliisin yhteisessä Ankkuri-työssä sekä sosiaalipäivystyksen toiminnassa.

Myös Turenki lakkautuslistalla

Pora-työryhmä esittää muun muassa kauppakeskus Tuulosessa sijaitsevan poliisin palvelupisteen lakkautusta tai siirtoa Lammin yhteispalvelupisteen yhteyteen.

Lammin kirjastossa on nykyisin kaupungin ja Kelan yhteispalvelupiste, johon myös poliisi toivotetaan tervetulleeksi.

Kanta-Hämeen poliisilaitoksen toimialueeseen kuuluvat Forssan, Hämeenlinnan ja Riihimäen seudut. Pääpoliisiasema sijaitsee Hämeenlinnassa ja poliisiasemat Riihimäellä ja Forssassa.

Lisäksi poliisilla on palvelupisteet Hämeenlinnan keskustassa Kastellissa ja Tuuloksessa kauppakeskus Tuulosessa sekä Turengissa. Pora-työryhmä esittää myös Turengin toimipisteen lakkauttamista tai muuttamista yhteispalvelupisteeksi yhdessä Janakkalan kunnan kanssa. (HäSa)

Mainos