Kanta-Häme

Kaupunki purkaa SCC-kaupan

Sunny Car Centerin tarina Kirstulassa näyttäisi olevan lopussa, sillä tonttikaupasta sovittua 8,4 miljoonan euron hintaa ei tullut kaupungin tilille määräajassa eli syyskuun loppuun mennessä.

Kun kauppahinta puuttui tililtä vielä keskiviikkoaamunakin, kaupunki pani vireille kaupan purkamisen käräjäoikeudessa.

Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mukaan prosessi vie vähintään viikkoja, vaikka sinänsä tapauksen pitäisi olla selvä.

Hämeenlinnan suunnitelmissa on kaavoittaa Kirstula pienemmiksi yritystonteiksi, kun suunnitelma jättiautotalosta meni kiville.

– Ei SCC-vaihtoehto silti kokonaan ole poissuljettu. Markku Ritaluomankin kanssa voidaan keskusteluja käydä, mutta ensin pitää olla rahaa. Joka tapauksessa tämä kauppa nyt purkautuu, Isosuo totesi keskiviikkoaamuna.

Sunny Car Centerin suunnitelmissa oli rakennuttaa Kirstulaan kansainvälisestikin suuri autotalo, josta olisi myyty useita automerkkejä. Viime vaiheessa yhtiölle oli varattuna 16 hehtaarin tontti.

Hanke näyttää nyt kaatuneen rahoitusvaikeuksiin. Rahoitusta on etsitty ympäri maailman. Vuonna 2010 julkistetun hankkeen vaiheet ovat olleet värikkäät.

Hämeenlinnan kaupungin piti osallistua autotalon infran rakentamiseen. Juha Isosuon mukaan kaupunki on saanut yhtiöltä erilaisina maksuina sen verran, ettei jää miinukselle.

Sen sijaan Sunny Car Centerin toimitusjohtaja Markku Ritaluoma menettää miljoonia, jos hanke jää kokonaan toteutumatta.

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic