fbpx
Kanta-Häme

Kaupunki sai keväällä lisämaalia pintaan

Ilmoituksia rakennusten töhrimisestä on tänä keväänä tullut poliisille tavallista enemmän.

Komisario Ilkka IIvari Kanta-Hämeen poliisista sanoo töhryjen ilmestyvän kaupunkikuvaan sykleissä.

– Usein tapahtuu niin, että yksi tekijä innostuu ja sama käsiala alkaa lyhyen ajan sisällä näkyä useassa eri paikassa, Iivari sanoo.

Esimerkiksi tänä keväänä torin ympäristöön on poliisin tyylivertailun perusteella ilmestynyt useita saman henkilön tekemiä maalauksia.

Iivari sanoo, että uusimpien töhryjen tekijää ei ole saatu kiinni, sillä tunnistaminen on melko vaikeaa ilman silminnäkijähavaintoja tai valvontakamerakuvaa.

Linnan Infran vastaava kunnossapitomestari Markus Lahtinen sanoo, että ilmoituksia uusista töhryistä on tullut heidänkin tietoonsa.

Linnan Infra vastaa yleisten tilojen, kuten alikulkujen kunnossapidosta. Kaupungin rakennusten huolto taas kuuluu Linnan Tilapalveluiden vastuulle.

Lahtinen sanoo, että töhryjä pestään ja peitetään noin kerran vuodessa.

– Tänä vuonna se on vielä edessä, Lahtinen sanoo.

Muutama tapaus vuodessa

RTK-Palvelu oy hoitaa Hämeenlinnassa muun muassa kauppakeskusten, liikehuoneistojen ja asuintalojen siivous- ja kiinteistöhuoltoja.

Yrityksen kiinteistöhuollon palveluesimies Klaus Pikkarainen sanoo, ettei heidän kohteissaan ole tänä keväänä näkynyt aikaisempaa enemmän töhryjä.

Pikkarainen arvio, että kynnys yksityisten rakennusten töhrimiseen on suurempi, kuin julkisten ja syrjäisten paikkojen kohdalla.

Vuosittain RTK:lle ilmoitetaan kahdesta kolmeen tapausta, jotka vaativat Hämeenlinnan seudulla puhdistusta tai maalausta. (HäSa)

Menot