Kanta-Häme

Kaupunki täynnä partiolaisia

Tulevana sunnuntaina 28. huhtikuuta kaupungin täyttävät tuhannet partiolaiset. Hämäläiset partiolaiset kokoontuvat jokakeväiseen paraatiinsa Hämeenlinnaan eli kaupungissa liikkuu noin 2 000 lasta, nuorta ja aikuista eri puolilta Hämettä.

Paraati huipentaa valtakunnallisen Partioviikon. Tänä vuonna tapahtuman teemana on 100-prosenttisesti partiolainen.

Partiolaisten paraatiosasto valmistautuu marssiin Vanajaveden rantareitillä kaupunginkirjaston kupeessa kello 10.30–11.15. Järjestäytyminen haittaa muuta kevyttä liikennettä rantareitillä Niittykadun ja Linnankadun risteyksestä ainakin Lukiokadun ja Arvi Kariston kadun risteykseen saakka.

Pyöräilijöitä ja muita ulkoilijoita kehotetaan kiertämään Aleksis Kiven puisto ja Maaherranpuisto muita reittejä pitkin.

Paraati alkaa kello 11.15 Niittykadun ja Linnankadun risteyksestä ja kulkee Niittykadun ja Kustaa III kadun kautta Museo Militarian juhlakentälle eli entiselle Linnan kasarmille.

Paraatin vastaanottaa Linnanpuiston lavan kohdalla Hämeenlinnan vs. kaupunginjohtaja Juha Isosuo. Ohimarssia tahdittaa Panssarisoittokunta johtajanaan Pasi-Heikki Mikkola. Myös Suomen Partiolaisten tuore puheenjohtaja Harri Länsipuro saapuu seuraamaan paraatia.

Kustaa III katu on paraatin ajan kokonaan suljettu ajoneuvoliikenteeltä. Paraatin alussa myös Niittykadun Eino Leinon puistoon rajautuva kortteli ja Linnankadun Aleksis Kiven puistoon rajautuva kortteli on suljettu ajoneuvoliikenteeltä. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic