Kanta-Häme

Kaupunki valmistautuu soteen etuajassa

Hämeenlinnan valtuuston yhteinen tahtotila on edetä sote-uudistuksessa vauhdikkaammin kuin valtio sanelee.

Alkuviikolla järjestetyssä valtuustoseminaarissa asetettiin tavoitteeksi valmistella kaupungin uutta organisaatiota siten, että sote- eli sosiaali- ja terveyspuoli on jo valmiiksi irrallaan muusta organisaatiosta tai helposti irrotettavissa.

– Kanta-Hämeessä on nyt aika vahva yhteinen näkemys siitä, että sotea valmistellaan maakuntamallin pohjalta. Se ei ole välttämättä ollut kaikille mieluisin malli, mutta sitä pienempiä yksiköitä on turha suunnitella, sanoo valtuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.).

– Kaupungin organisaation on hyvä olla iskukykyinen siinä vaiheessa, kun uudistus toteutetaan, sanoo kaupunginjohtaja Timo Kenakkala.

Kiemunki toivoo, että kaupungilla on valmius käynnistää uuden organisaation mukainen sote vuoden 2018 alussa.

Kuluva valtuustokausi on kohta puolivälissä ja eduskuntavaalit takana. Kiemungin mukaan tämä on sopiva ajankohta miettiä kaupungin organisaation ja myös poliittisen johtamisjärjestelmän uudistamista.

Seuraavat kunnallisvaalit järjestetään keväällä 2017, ja uusi valtuusto aloittaa työnsä samana syksynä.

– Seminaarissa pohdittiin erilaisia malleja, kuten pormestari-, ministeri- ja valiokuntamallia. Niistä ministerimallilla on ehkä eniten kannatusta, mutta minkään toteutuminen ei ole vielä varmaa.

Ministerimallissa kaupunginhallitukset jäsenet toimisivat myös lautakuntien puheenjohtajina ja kuntayhtymien avainpaikoilla.

– Sillä tavalla saataisiin valtuuston asettamat tavoitteet vietyä lautakuntatasolle nykyistä sujuvammin. Toisaalta se vaatisi keskeisiltä luottamushenkilöiltä paljon aikaa, Kiemunki sanoo.

Tilaaja-tuottaja-mallia on myös tarkoitus virittää post sote -aikaan eli soteuudistuksen jälkeiseen aikaan.

– Mallia on kritisoitu paljon byrokraattisuudesta ja jähmeydestä. Asiat hukkuvat rajapintoihin ja väleihin. Tätä tilannetta halutaan korjata, siitä on yhteinen näkemys.

Kiemungin mukaan yksi käytännön ongelmista ovat työntekijöiden nimikkeet, jotka eivät kerro mitään käytännön työstä. Niitä on tarkoitus muuttaa konkreettisemmiksi.

Seminaarissa ei tehty päätöksiä asioista, vaan perehdytettiin valtuutettuja ja koottiin näkemyksiä muun muassa kaupungin kehittämisestä.

– Paljon keskusteltiin esimerkiksi Helsingin ja Tampereen välisestä kasvukäytävästä ja sen merkityksestä Hämeenlinnalle. Se on meille iso strateginen mahdollisuus, Timo Kenakkala sanoo. HÄSA

Päivän lehti

3.4.2020