Kanta-Häme

Kaupunkilaiset rakentaisivat kauppakeskus Linnan uudelleen

Kaksi kolmasosaa hämeenlinnalaisista pitää kauppakeskus Linnan uudisrakentamista tärkeänä koko keskustan elävyyden kannalta.

Tulos selviää Hämeenlinnan kaupungin heinä-elokuussa tekemästä nettikyselystä, jossa selvitettiin kaupunkilaisten mielipiteitä keskustavisiossa esitettyihin toimenpiteisiin.

Kyselyn perusteella kaupunkilaiset kannattavat myös hajautettua pysäköintimallia, jossa pysäköintilaitokset sijoitettaisiin linja-autoasemalle ja kauppakeskus Linnan yhteyteen. Tämän vaihtoehdon takana seisoi 48 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Toriparkkia kannatti vain 17 prosenttia ja Kasarmikadun parkkitaloa 12 prosenttia vastanneista. Loput eivät ottaneet lainkaan kantaa pysäköintikysymykseen.

Reskan jatkeelle vihreää valoa

Kauppakeskus Linnan kehittämisen lisäksi suuri yksimielisyys vallitsi kävelykatu Reskan peruskorjauksesta ja sen jatkamisesta aina kauppakeskus Goodmanille saakka. Kunnostusta kannatti 69 prosenttia ja jatkamista peräti 73 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Sen sijaan 61 prosenttia vastanneista vastustaa Reskan kattamista ja Paasikiventien linjauksen muuttamista.

Hieman yli puolet vastaajista näyttää punaista valoa puolestaan linja-autoaseman täydennysrakentamista Palokunnankadun puoleiselle aukiolle saakka. Puolet olisi kuitenkin valmis täydentämään korttelia siten, että itse aukio säilyy.

Toiveissa lisää vaatekauppoja

Kyselyn mukaan kolmasosa väestä tulee kaupungin keskustaan ensisijaisesti ostoksille. 16 prosenttia vastaajista ilmoitti, ettei vietä vapaa-aikaansa Hämeenlinnan keskustassa.

Tärkeimpinä keskustan palveluina kaupunkilaiset pitivät vaatekauppaa ja kaupungin muita erikoisliikkeitä sekä ruokaravintoloita ja kahviloita.

Samoilta aloilta myös toivotaan eniten kehittymistä.

Keskustaan toivotaan vastausten perusteella ylipäänsä lisää palveluvalikoimaa, vaihtoehtoja ja tarjontaa. Avoimissa vastauksissa toistui myös ilmainen pysäköinti.

605 vastasi kyselyyn

Nettikysely järjestettiin 7. heinäkuuta ja 5. elokuuta välisenä aikana ja siihen tuli yhteensä 605 vastausta.

Aktiivisimpia vastaajia olivat alle 30-vuotiaat naiset ja yli 60-vuotiaat. Noin puolet vastaajista käy töissä ja 39 prosentilla on lapsia.

Hämeenlinnalaisia vastaajista oli 540 ja kaupungin ulkopuolelta 65.

Kyselyn tulokset löytyvät kaupungin internetsivuilta.

Hämeenlinnan keskustavisio etenee kaupunginhallituksen käsittelyyn näillä näkymin 29. syyskuuta. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic