Kanta-Häme Riihimäki

Kaupunkilaisten puheenvuoro: Hämeen Sanomien suora lähetys Riihimäen palveluverkkoselvityksestä kello 18

Keskustelutilaisuus Riihimäen palveluverkkoselvityksestä on vapaasti katsottavissa.

Laajaa Riihimäen palveluverkkoselvitystä avataan tänään tiistaina yleisötilaisuudessa Kalevantalon eli entisen kauppaoppilaitoksen auditoriossa.

Riihimäen kaupunginhallitus jätti viime viikolla selvityksen pöydälle, koska kaupunkilaisille haluttiin järjestää keskustelutilaisuus ennen asian käsittelyä. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri (sd.) kertoi viime viikolla, että myös monet päättäjät ovat ilmaisseet halunsa saada lisätietoja, esimerkiksi tarkempia laskelmia palveluverkon uudistamisesta.

Kello 18 alkavaan tilaisuuteen osallistuu kaupunginjohtaja Sami Sulkko sekä asiaa valmistelleita virkamiehiä ja kaupungin päättäjiä.

Tilaisuuden aluksi Sulkko sanoi, että palveluverkkouudistus on välttämätön, vaikka kaukolämpöyhtiöstä saatiin miljoonapotti pari vuotta sitten: ”Ilman palveluverkon uudistusta kaukolämpöyhtiön myynnin hyödyt on syöty muutamassa vuodessa”

Lue myös: Riihimäki tiivistää palveluverkkoaan, uudella monitoimitalolla ratkaiseva rooli (22.1.2019)

 

Hämeen Sanomien suora videolähetys alkaa kello 17.55. Video on äänetön tilaisuuden alkuun asti. Jos video ei näy kunnolla Hämeen Sanomat -sovelluksessa, avaa artikkeli Hämeen Sanomien verkkosivuilla.

 

 

Sellaisenaan toteutuessaan kiistelty, merkittäviä säästöjä tavoitteleva selvitys mylläisi Riihimäen kaupungin palveluja ja toimintoja perusteellisesti. Selvitys on saanut osakseen paljon julkisuutta ja vastustusta, sillä sen mukaan moni koulu ja päiväkoti lakkautettaisiin lähivuosina. Esitys koskee myös muun muassa kulttuuri-, harrastus- ja nuorisotiloja.

Aiheesta aiemmin: Riihimäki tiivistää ja myllää palveluverkkoaan – Nämä koulut ja päiväkodit aiotaan sulkea (22.1.2020)

Lue myös: Kuntatyönantajat: Irtisanomisia ja lomauttamisia tiedossa tänä vuonna poikkeuksellisen paljon

Menot