fbpx
Kanta-Häme

Kaupunkimaraton täyttää jälleen kadut

Lauantaina juostaan järjestyksessään 28:s Hämeenlinnan kaupunkimaraton. Kaduille on odotettavissa ruuhkaa, sillä aiempina vuosina osanottajamäärä on ollut 900–1300 henkeä. Kaupunkimaratonin ja puolimaratonin startti tapahtuu Kaurialan kentän pohjoispuolelta kello 15, kuten myös kello 14.40 kympin sekä Aino- ja Reino kävelyn lähtö.
 
Maratonin vuoksi Parolantiellä ja katteen kohdalla Eureeninkadun ja Turuntien sekä Lahdensivuntien risteyksissä kulkee maratoonareita noin 10 minuuttia lähtöjen jälkeen. Risteyksissä on liikenneohjaajat.
 
Kävely kolmatta kertaa
Hämeenlinnan Tarmon järjestämään kaupunkimaratontapahtumaan voivat osallistua kaikentasoiset liikkujat, sillä sarjoja on aina täysmaratonista Aino- ja Reino kävelyyn. Kävely järjestetään nyt kolmatta kertaa.
 
– Idea kävelytapahtumaan lähti siitä, että halusimme tarjota kaupunkilaisille muutakin kuin juoksemista, kertoo Hämeenlinnan Tarmon maratontoimikunnan puheenjohtaja Pentti Kallionpää.
 
Aiempina vuosina Aino- ja Reino kävelyyn on osallistunut noin kerralla 150 henkeä.
 
– Teimme viime tipassa päätöksen, että koko tämän viikon kävelyyn voi ilmoittautua ilman jälki-ilmoittautumismaksua, eli kävelyyn pääsee yhä normaalilla hinnalla mukaan.
 
Kävelyn reitti on 4,4 km pitkä, ja lähtö tapahtuu Soraharjunkadulta Kaurialan stadionin kupeesta. Reitti kulkee linnalle ja takaisin. Maali on kentällä ja kaikki saapuvat maaliin maaliportin kautta.
 
– Kävelijät saavat saman muonituspalvelun kuin juoksijatkin, sekä Ainot tai Reinot.
 
Katsojat kannustavat
Maratontapahtuman reitti kiertää kaupungin kevyen liikenteen väyliä pitkin rantoja ja läpi puistojen, ohittaen useaan kertaan Hämeen vanhan linnan. Juoma-asemia on alle 4 kilometrin välein. Perinteisesti reitin varrella on ollut runsaasti katsojia kannustamassa juoksijoita.
 
Maaliintulo on Kaurialan kentällä. Osallistujat saavat mitalin muistoksi suorituksestaan. Kaikki maratoniin liittyvät oheistoiminnot on myös järjestetty Kaurialan kentälle.
 
Ilmoittautua ja maksaa voi vielä kentälläkin kello 13 asti. Jos maksaa pankkiin 8.7 jälkeen, niin kuitti tulee ottaa mukaan ilmoittautumiseen. Ilmoittautumiset Hämeenlinnan Tarmon nettisivuilta www.hameenlinnantarmo.sporttisaitti.com.

Asiasanat

Menot