Kanta-Häme

Kaupunkipuisto voisi laajentua Etelärantaan ja Kantolanniemeen

Kansallinen kaupunkipuisto voisi laajentua ensin Etelärantaan ja seuraavassa vaiheessa Kantolanniemeen ja kohti Vanajan kirkkoa.

Tätä mieltä on kaupungin yhdyskunta-, ympäristö- ja rakentamispalvelujen tilaajajohtaja Päivi Saloranta. Hän on valmistellut vastauksen kahteen valtuustoaloitteeseen, joissa ehdotetaan kaupunkipuiston laajentamista.

Uusi kaupunginosa Kantolanniemeen

Etelärannan aluetta suunnitellaan parhaillaan, ja sinne on syntymässä viheralue, joka Salorannan mielestä sopisi hyvin osaksi kaupunkipuistoa.

Vanajan-Kantolanniemen alue puolestaan on Hämeenlinnan suuri tulevaisuuden kohde, jonne aiotaan kaavoittaa kokonaan uusi kaupunginosa.

Saloranta katsoo, että sen suunnittelun yhteydessä on erinomainen tilaisuus jatkaa kaupunkipuistoa etelään sekä rantapuistoina että alueen sisäisenä puistona, joka voi olla osa suunniteltua Tapahtumapuistoa.

Samassa yhteydessä on tärkeää yhdistää Vanajan kirkko osaksi viherverkostoa ja kansallista kaupunkipuistoa.

Hämeenlinnaan perustettiin Suomen ensimmäinen kansallinen kaupunkipuisto vuonna 2001. Sen pinta-ala on noin 740 hehtaaria, ja alueeseen kuuluvat linnan alue, Linnankadun lähellä olevat puutalokorttelit, Viipurintien sillan läheiset ranta-alueet, Sairionranta, Varikonniemi ja Aulanko.

Kolme vuotta vanhat aloitteet

Ensimmäisen valtuustoaloitteen kaupunkipuiston laajentamisesta teki valtuutettu Päivi Sieppi (vihr.) tammikuussa 2011. Toisen teki Lulu Riikonen (ps.) saman vuoden joulukuussa.

Valtuustoaloitteet olivat tällä viikolla yhdyskuntalautakunnan käsittelyssä, ja ensi viikolla se on kunnanhallituksen listalla. Myöhemmin myös valtuusto käsittelee aloitteet. (HäSa)

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic