Kanta-Häme

Kaupunkitoimisto sai kannatusta valtuustossa

Hämeenlinna liittyy valtakunnalliseen Urban Office -kaupunkitoimistojen verkkoon, mikäli marraskuun valtuuston kokouksessa jätetty aloite toteutuu.

Kaupunkitoimisto tarkoittaa työskentelyyn ja palaverien pitämiseen rauhoitettua julkista paikkaa, jota yrittäjät ja opiskelijat voivat käyttää ilmaiseksi. Tilassa on mahdollisuus ladata matkapuhelimia ja kannettavia tietokoneita sekä työskennellä langattomassa verkossa.

Toisen varavaltuutetun paikalta valtuustoon noussut Rami Aaltonen (kok.) jättämä aloite sai kannatusta yli 20 valtuutetulta kokoomuksen, vihreiden ja sosiaalidemokraattien ryhmistä.

Erityisesti luovien alojen yrittäjien toimintatapa on yhä useammin oma toiminimi ja kotitoimisto, joten keskustassa sijaitsevalla kaupunkitoimistolle olisi tilaus työllisyyden ja yritystoimintamahdollisuuksien nimissä, aloitteessa perustellaan.

– Kaupunkitoimistossa yrittäjät pystyvät ottamaan asiakkaita vastaan tai pysähtymään hetkeksi työskentelemään siirtyessään paikasta toiseen. Hämeenlinnassa Kastelli olisi paikkana napakymppi sijaintinsa puolesta ja luonteeltaan, sillä tilassa tarkoitus on keskittyä työskentelyyn eikä hengailuun, Aaltonen visioi.

Useita toimistoja perusteilla

Kaupunkitoimistoja on perustettu ja valmistellaan useille paikkakunnille. Lähiaikoina vastaava tila avataan Valkeakoskelle Hamkin ja yhteistyökumppaneiden toimesta. Kaupunkitoimistojen ylläpito ei vaadi kalliita investointeja tai uuden henkilöstön palkkaamista.

Kaupunkitoimistot ovat jo tulleet media-alan yrittäjänä toimivalle Aaltoselle tutuksi.

– Tänään pidin vastaavassa tilassa jo yhden kokouksen ja pian alkaa seuraava, Helsingistä asiakastapaamisten välissä perjantaina tavoitettu Aaltonen kertoi.

Aloite etenee kaupunginhallituksen kautta lautakuntakäsittelyyn. (HäSa)

Päivän lehti

2.4.2020