Kanta-Häme

Kaurialaan taloja brittityyliin

Kauriala näyttää tulevaisuudessa uudenlaiselta. Loppuraporttia vaille valmis kaavarunkotyö mahdollistaa nykyisille liike- ja teollisuustonteille jatkossa asuinrakentamista.

– Muutos voi tapahtua sopivissa osissa, esimerkiksi kortteli kerrallaan, ja kaavoitus voi lähteä liikkeelle mistä tahansa. Enemmän siihen vaikuttavat muut syyt eli missä on halukkuutta tai paineita myydä tai lopettaa nykyisiä toimintoja tai muuttaa pois, kertoo tilaajapäällikkö Aimo Huhdanmäki.

Kaurialaan on kaavailtu sekä kerrostaloja että tiivistä ja matalaa rakentamista. Katu- ja korttelirakenne pysyy ennallaan.

– Selkein muutos tapahtuu Brahenkadun varressa, johon tulee kerrostalorivi. Muissa kortteleissa on sekä kerrostaloja että matalampaa asumista, Huhdanmäki sanoo.

Hän kertoo, että yhteen kortteliin on piirretty Britanniasta tuttu, niin sanottu townhouse-ratkaisu.

– Se tarkoittaa siis kapeita, pitkiä tontteja, joiden rakennukset ovat kiinni toisissaan. Kyse ei ole siis rivitalosta, vaan omista kiinteistöistään, joissa on puutarhat takana.

Vastaavantyyppisiä kortteleita ei Suomessa ole vielä paljon.

Liittymälobbausta…jatketaan

Kaurialan kaavarungon valmistuminen oli toinen ehdoista, jotka amerikkalainen kiinteistösijoitusyhtiö asetti syksyllä mukaanlähdölleen Sunny Car Center -hankkeeseen.

Toinen oli uusi liittymä Kirstulasta moottoritielle.

Huhdanmäki ei ole kuullut liittymäneuvottelujen etenemisestä viime aikoina.

– Liikennevirastohan on parhaillaan tekemässä selvitystä kolmostien liittymäperusteista aina Nurmijärveltä Tampereelle saakka. Sen pitäisi muistaakseni valmistua kesään mennessä, Huhdanmäki sanoo.

Sunny Car Centerin hallituksessa kaupunkia edustava Iisakki Kiemunki (sd.) kertoo kaupungin olevan yhteydessä Liikenneviraston uuteen johtajaan ja uuteen elinkeinoministeriin lähiaikoina.

Sunny Car Centerin ja kaupungin välinen aiesopimus on voimassa kesäkuun loppuun. Yhtiön pitäisi siihen mennessä lyödä tonttikauppa lukkoon. Muussa tapauksessa sen on anottava jatkoaikaa Hämeenlinnan uudelta kaupunginvaltuustolta. (HäSa)

Mainos