Kanta-Häme

Kaurialan erikoisluokissa saa opettaa

Kaurialan koulun erikoisluokissa pidettävä opetus voi jatkua, kunhan sisäilmaa puhdistetaan. Näin linjaa kaupungin sisäilmatyöryhmä.

Kaurialan koulu aikoo muuttaa evakkoon Hamkin väistötiloihin Myllymäkeen. Erikoisaineita voi kuitenkin opettaa syksyllä vanhoissa tiloissa, vaikka koulu muuten suljetaan.

– Työryhmä on antanut suosituksen kotitalouden ja teknisen työn luokkien osalta. Koulun kanssa on yhteistyössä lähdetty tarkastelemaan myös tekstiilityön luokkaa, kaupungin tilaajapäällikkö Antti Karrimaa sanoo.

Erikoisluokat sijaitsevat koulun matalassa rakennuksessa.

Ennen kuin tilat voidaan ottaa opetuskäyttöön, niissä pitää muun muassa tiivistää ikkunat ja ulkoseinät, parantaa ilmanvaihtoa, käyttää ilmanpuhdistimia sekä ionisoida.

Ratkaisuun päädyttiin, koska erityisluokille ei löytynyt korvaavia väistötiloja Hamkilta. Kaurialasta saapuvat runsaat 500 ihmistä saavat käyttöönsä Hamkin Metsola- ja Tapiola-rakennukset.

– Emme pysty tällä aikataululla rakentamaan erikoisluokkia. Muita vaihtoehtoja ei juuri ole, ja työterveyden tai muiden asiantuntijoiden mukaan estettä opetukselle ei ole, Karrimaa toteaa.

Kaurialan koulu on saanut purkuluvan yhdyskuntalautakunnalta, mutta purkupäätöstä ei vielä ole. HÄSA

Päivän lehti

2.4.2020