Kanta-Häme

Kaurialan kaavarunko odottaa

Jossain Sunny Car Centerin värikkäistä vaiheista Hämeenlinnan kaupunki laati Kaurialan autokauppavyöhykkeelle kaavarungon. Taustalla oli se, että silloinen potentiaalinen investori halusi julki Kaurialan tarjoamat mahdollisuudet, jos alueen yritykset joskus haluavat muuttaa sieltä pois.
 
Tilaajajohtaja Päivi Saloranta sanoo, että kaupunki on odottavalla kannalla Kaurialan yritysalueen tulevaisuuden suhteen.
 
– Kaavarungon pohjalta alueen kaavamuutos voidaan aloittaa, jos tarvetta ilmenee. Jos jollain yrityksellä on halua siirtyä pois, muutostyö voidaan aloittaa melkeinpä miltä kulmalta vain.
 
Saloranta kuitenkin korostaa sitä, ettei yrityksiä olla ajamassa pois.
 
– Kaiken pitää perustua vapaaehtoisuuteen.
 
Kaavarunko visioi Kaurialaan sekä kerrostaloja että tiivistä ja matalaa rakentamista. Katu- ja korttelirakenne pysyisi ennallaan.
 
Brahenkadun varteen on piirretty kerrostalorivi. Muissa kortteleissa on sekä kerrostaloja että matalampaa asumista.
 
Yhteen kortteliin on piirretty Britanniasta tuttu, niin sanottu townhouse-ratkaisu. Se tarkoittaa kapeita, pitkiä tontteja, joiden rakennukset ovat kiinni toisissaan. Kyse ei ole rivitalosta, vaan omista kiinteistöistään, joissa on puutarhat takapihalla.
 
Saapa nähdä, kuluuko vuosia vai kymmeniä vuosia ennen kuin autokaupat ynnä muut yritykset tuntevat halua poistua näin keskeiseltä paikalta. Mikään kaupunkikuvan kaunistus yritysalue ei nykyilmeeltään ole.
 
 
 
 
Julkaistu Hämeenlinnan kirje -palstalla