Kanta-Häme

Kaurialan kaavarunko valmistuu pian

Kaupunki on kilpailuttanut Kaurialan kaavarunkotyön ja valinnut sen tekijän yhdeksän tarjouksen joukosta. Työn toteuttaa valtakunnallinen infrahankkeiden konsulttiyhtiö Sito Oy.

Kaavoituksesta vastaava tilaajapäällikkö Aimo Huhdanmäki kertoo työn olevan sen verran pieni, että se valmistunee jo vuodenvaihteessa.

– Se koskee Kaurialan yritysaluetta kokonaisuudessaan riippumatta siitä, mitä muutoksia siellä toteutuu ja koska, Huhdanmäki sanoo.

Pystyykö vielä ennakoimaan, millainen rakennusoikeus alueelle olisi tulossa?

– Ei, sillä runkotyössä ei ole tarkoitus mennä kovin yksityiskohtaiselle tasolle. Tarkoitus on lähinnä kaavailla, minkälaista kaupunkirakennetta alueelle voisi tulla. Voihan siitäkin tietysti jotain päätellä, Huhdanmäki sanoo.

Kun kaavarunko on valmistunut, se mahdollistaa tonttikohtaiset asemakaavamuutokset yritysalueella, jonka toivotaan tulevaisuudessa muuttuvan asuintalovaltaiseksi.

Ehtona autotalolle

Kaurialan kaavarunkotyön valmistumista odottaa etenkin Sunny Car Center, joka toivoo Kaurialassa sijaitsevien autokauppiaiden siirtyvän alueelta Kirstulaan.

Hankkeen toimitusjohtaja Markku Ritaluoma pelkäsi lokakuun lopulla hankkeen aikataulun venyvän runkotyön kilpailutuksen vuoksi.

Sunny Car Centerin amerikkalainen investori on asettanut runkotyön ehdoksi mukaanlähdölleen autotalohankkeeseen. Toisena ehtona rahoitukselle on Kirstulan moottoritieliittymä. (HäSa)

Päivän lehti

23.10.2020

Fingerpori

comic