Kanta-Häme

Kaurialan kentän remontti edelleen auki – Isosuon mukaan Metritiski kiilaa edelle

Liikuntahalliyhtiön toimitusjohtaja toivoo koko stadionin kattavaa remonttia.
Kaurialan urheilukentän rata kaipaa uutta pinnoitetta. Katsomo saadaan kunnostettua uudella katolla ja betonipaikkauksella. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen
Kaurialan urheilukentän rata kaipaa uutta pinnoitetta. Katsomo saadaan kunnostettua uudella katolla ja betonipaikkauksella. Arkistokuva. Kuva: Esko Tuovinen

Kaurialan urheilukentän katsomon kuntoarvioraportin mukaan kentän katsomo saadaan kunnostettua katon uusimisella ja betonirakenteiden paikkauksella.

Kaurialan urheilukentälle kuitenkin toivotaan huomattavasti isompaa remonttia kuin vain katsomon betonin tilkitsemistä.

Hämeenlinnan Liikuntahallit oy:n toimitusjohtaja Tuire Pöyhiän mukaan vaihtoehtoja on kaksi: Joko laittaa katsomon lisäksi kenttä- ja suorituspaikat kuntoon tai pistää koko urheilukenttä tapahtuma-alueineen ja yleisötiloineen uuteen uskoon.

Kalavan kisat eivät ole listoilla

Tarkoittaisiko stadionin täysmyllerrys sitä, että Kaurialan stadionilla olisi mahdollista järjestää esimerkiksi valtakunnallisia yleisurheilukisoja kuten Kalevan kisat tai yleisurheilun GP-sarjaa?

Pöyhiä toki toivoo, että stadionista saataisiin sen tasoinen paikka, että siellä voitaisiin järjestää isoja kisatapahtumia.

– Meillä ei ole olemassa listaa, että nämä asiat tulee täyttyä, jos tällaisia kilpailuja havitellaan. Emme ole hakeneet Kalevan kisoja, Pöyhiä nauraa.

Urheilukentän suorituspaikat kaipaavat remonttia. Pahoin kulunut ratapinnoite kaipaa uusimista ja heittolajien suorituspaikat on kunnostettava.

– Jalkapalloa ajatellen kenttää pitäisi saada pikkaisen kasvatettua, jotta Hämeenlinnaan saataisiin haettua kansainvälisiä pelejä.

Ruohokentän koosta uupuu vain muutama metri, mikä estää sen käyttöä esimerkiksi naisten ja nuorten maaotteluareenana.

Ruohokenttä aiotaan pitää luonnonnurmena, sillä heittolajeja ei voi järjestää tekonurmella.

Isot kisat vaatisivat infran parantamista

Toisessa skenaariossa eli koko stadionin alueen remontoinnissa, pitäisi huomioida myös yleisöpalvelut ja niiden parantaminen. Nyt käytössä ovat konttikioskit, eikä alueella ole esimerkiksi kahvilaa tai ravintolaa.

Haaveissa on kokonaan uusien tilojen rakentaminen tai kentän Matin saunan rakennuksen hyödyntämistä yleisöpalveluiden tarjonnassa.

Jos kentällä järjestettäisiin valtakunnallisia kisoja, vaatisi se myös yleistä infran parantamista.

– Asfalttipintojen uusimista, viemäröintiä, tietoverkkoja, sähkötöitä, sisääntulon muuttamista ja tapahtumatorin rakentamista katsomon taustalle sekä kahvio. Huoltokoneet tarvitsisivat myös omat tilat, Pöyhiä luettelee.

Pöyhiä toivoo, että päättäjät näkisivät Kaurialan urheilukentän kokonaisuutena ja koko alue saatettaisiin kerralla kuntoon tai esimerkiksi kahdessa erässä.

– Paras tilanne olisi, että saataisiin koko aitojen sisäpuolinen alue kuntoon. Tai koko aitakin kaipaa kunnostusta, Pöyhiä heittää.

Aikataulusta Pöyhiä ei osaa sanoa muuta kuin, että kohtalon päivä on syksyllä. Silloin kaupunki päättää ensi vuoden budjetista.

Hankesuunnitelma pitää saada valmiiksi vuoden loppuun, jotta avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöstä voidaan hakea. Ennen avustuksen hakemista, tarvitaan rahoitukseen liittyvät päätökset kaupungilta.

– Kentän, suorituspaikkojen ja katsomon osuus budjetista on noin 1.5 miljoonaa. Miten paljon muuta ympäristöä halutaan remontoida, kustannus on tietenkin aivan toinen, Pöyhiä toteaa. HÄSA.

Kentän vakiokäyttäjät

Yleisurheiluseuroista kenttää käyttävät Hämeenlinnan Tarmo ja Hämeenlinnan Kisa.

Palloilun puolelta HJS ja Hämeenlinnan Härmä.

HPK käyttää kenttää kesäharjoittelupaikkanaan.

Myös koululaiset kuuluvat stadionin käyttäjiin.

Mahdollisen remontin jälkeen kenttä kaikkien käytössä.

Pöyhiä: ”Urheilukentät ja liikuntapaikat ovat käyttöä varten. Remontin jälkeen ei ole tarkoitus sulkea portteja, vaan kenttä on yhtälailla käytössä. Olosuhteet ovat vain paremmat.”

Juttua korjattu. Eliittikisoja ei enää järjestetä. Tilalle on tullut yleisurheilun GP-sarja.

Päivän lehti

21.1.2020