Kanta-Häme

Kaurialan koulun ovet säppiin keväällä

Koulunkäynti Kaurialan yläkoulussa päättyy keväällä. Missä koulua sen jälkeen käydään, se ei ole vielä tiedossa.

– Korvaavia tiloja haarukoidaan parhaillaan kuumeisesti, kertoo lasten ja nuorten palvelujen tilaajapäällikkö Antti Karrimaa.

Kaurialan yläkoulu on kärsinyt sisäilmaongelmista, jotka ovat kulminoituneet kuluvana syksynä.

– Oireilu on lisääntynyt huomattavasti pitkin syksyä. Henkilöstön työterveyshuolto on esittänyt jo jonkin aikaa, että koko kiinteistöitä pitää luopua.

Jo aiemmin lasten ja nuorten palvelujen tilaajayksikkö on esittänyt koulun peruskorjauksen aikaistamista siten, että se alkaisi kevätlukukauden jälkeen. Kaupungin budjetista ei kuitenkaan löytynyt rahaa kuin hankkeen suunnitteluun, varsinainen peruskorjauksen piti alkaa aikaisintaan vuoden kuluttua.

Paljon ongelmia

Lokakuussa Kaurialan koulun kuntoa tutkinut konsulttiyhtiö tiedotti löytäneensä kosteusongelmia sekä päärakennuksen kellarista että uudemman matalan tilan vessasta. Lisäksi ilmastointilaitteistoissa oli monenlaisia pulmia. Myös ulkoseinien rakenteet ovat kostuneet ja tuottavat ikkunoiden kautta epäpuhtauksia sisäilmaan.

Nyt koululaisten ja henkilökunnan tilannetta pyritään parantamaan luokkiin tuotavilla ilmanpuhdistuslaitteilla. Sisäilman ionisointia kokeiltiin, mutta siitä ei ollut apua.

Tavoitteena on jatkaa Kaurialassa kevääseen saakka. Korvaavia tiloja ei saada esimerkiksi Hamkin Myllymäen rakennuksista, koska niissäkin on kosteusongelmia ja osin ne ovat yhä Hamkin käytössä.

– Jos muuta ei keksitä, täytyy vuokrata väistötiloiksi parakkikoulut. Siihen aikataulu saattaa juuri ja juuri riittää.

Tilaa tarvitaan noin 500 oppilaalle. (HäSa)